bugün

2016 türkiye iç savaşı

Asla başlamaz diyenler bodrum da falan yaşıyor herhalde veya şaka yapıyorlar.

Zaten Görünen o ki gayrıresmi olarak başlamış durumda. Aslında dışarıdan bakanlar zaten türkiye de 2015 den bu yana iç savaş olduğunu söylüyor yani uluslararası basında yansıyan görüntüler oradaki vatandaşa bu yorumu getirtiyor. Çok yalanda değil zaten.

Tabi pkk ile olan mücadele de dışarıda "iç savaş" olarak nitelendiriliyordu ancak çatışmalar genel anlamda dağlarda mezralarda veya çeşitli köylerde yasanıyor bu sebeple halkın büyük çoğunluğu sadece ekranlardan basın yoluyla gerektiği kadar bilgileniyor ve olayları yaşıyordu.

ışid türkiye içinde hem devlete saldırıyor hemde özel ilgi alanı olarak pkk ya yakın kişileri oluşumları vurmaya çalışıyor. antep saldırısında hdp nin yaptığı açıklamaya göre hedef partilerine üye olan kişilermiş. Daha önce yapılan bazı saldırılarda var bu yönde.

Nitekim iç savaş anlamında birçok emare mevcut. illa ülkedeki çoğunluğun bu çatışmalara katılması dahil olması gerekmiyor. Zaten ışid veya pkk saldırılarında türkiye kaynaklı militanlarını kullanıyor. Hem birbirlerine karşı hem devlete karşı. Dolayısıyla çok net biçimde türkiye bir iç savaş içerisinde.

Zaten Son 12 ay içerisinde terör olaylarıyla ölen sivil ve güvenlik görevlisi rakamlarına baktığımızda iç savaş içerisinde olduğumuzu çok net anlıyoruz.

Devletin son yaptığı sınavsız 10.000 özel harekatçı tedbiri ve bunu ivedi bir şekilde 6 ay da göreve hazırlama hamleside ileride daha zor günler yaşayacağımızın emaresidir.