bugün

polislerle girilen komik diyaloglar

Sahilde iki bira icilmistir. Az da turlayalim diyerek ayaklanip yola koyulurken sivil bir araba farlarini yakar, dat dat yapar ve camdan sarkan sakalli bir abi "lan! Buraya gelin hemen!" der. Kosa kosa arabanin yanina gidilir. Eleman bizi boydan bi suzdukten sonra "Tamam siktirin gidin vazgectim" der. Arkadasla birbirimize mal gibi baktiktan sonra arabadan uzaklasilir.

Bir digeri vardir ki o daha da enfes. Tabi daha ergeniz, polislerin de ast-ust iliskisi oldugunu, gucunun yettigine laf yapacagini bilmiyoruz. Polise karsi gelmek vatana karsi gelmek gibi bir durumdayiz. Abimle araba suruyoruz, o sagda ben direksiyonda. Duz yoldan asagi giderken arkamizdan gelen ekip otosu bir anda onumuze gecip bizi durdurur. Ben ehliyetsiz araba kullanmanin heyecaniyla polise yakalandigim icin daha bi heyecanlandim gotum basim ayri oynuyor afedersiniz. Polis benim mulayim tipe baka baka yanasti, abim de o ara ruhsati falan cikardi.

- Ehliyet ruhsat gorebilir miyim?

Ruhsat uzatilir.
Polis agabey icini acip 2 saniye bakar ve kapayip bana verir. iyi gunler diyip gider. Ben noluyoruz lan derim. Abim ruhsatin icinden subay kimligini ve kurmay bilmem nelerle ve askeri savcilarla birlikte raki balik yaptigi fotografi alir. Ben devam ederim, abim halimi anlayip biyik altindan guler, hayat artik daha bir garip hal almistir.