bugün

kürtlerin tarih boyunca devlet kuramaması

Bir biri ile keskel alaka farklı etnik grupların Bugünlerde ingilizler, 100 yıl önce de Rusların bir takım körüklemesi ile sözde etnik kimlik haline getirilmiş fabrikasyon, tarihte asla var olmamış bir millet oldukları için haliyle devletleri de olmamıştır.

Bugün kürt damgası vurulan kitlenin içinde % 60'dan fazlasının direkt Ermeni veya Süryani yada bu ikisinin kırması olduğu, Kalan en az % 30 kesimin Zara, Kırmançi gibi bir biri ile hiç alakası olmayan farklı etnik grup karmaları olduğu, geri kalan % 10 kadar bir kitlenin de % 100 Türk olduğu gayet açıktır.

Yan rast gele bir mahalle kahvesine girip, kahvede oturanlara "Siz bundan sonra bir etnik grup, ırk, milletsiniz, alın size çakma tarih de yazdık, farklı lehçeleri ve alakasız dilleri harmanlayıp size bir de dil yaptık, alın size silah, para, gidip Orta Doğunun amına koyun, orada kaos yaratın ki bizler de bu fırsattan istifade oradaki petrol, maden vb. kaynaklara çökelim" demekle millet olunmadığı için çakma tarihle de bir yere varılmıyor!!!

Millet olmak için önce milleti oluşturacak temele lazım olan ve varlığına % 100 kanıt olacak deliller olan etnik köken, Dil, Mitoloji, Kültür, Adet ve gelenekler, tarihte sana ait kalıntılar vb. binlerce şey gerekiyor. Bunlar olmayınca asla milletin olamazsın. Olmayan milletin tarihi olmadığı gibi devleti de zaten olmaz. Zorla üretilen milletler de Orta Doğu, Arap Yarım adası, Afrika vb. yerlerde oluşturulmuş Sudi Arabistan, Yemen, Libya, Lübnan, Irak, Suriye vb. gibi bir süre zorla ayakta tutulur, destek biraz kesilince tıpkı bugün olduğu gibi anında çöker ve yok olur...