danistayin bas ortusu karari

Tek kelimeyle insanlık dışı.
Danıştayın bu kararı herhangi bir yönden eleştirmeye bile gerek yok.Aklı başında olan her insan evladı böyle bir kararı kabul edemez.Belli bir ideolojiye saplanıp kalmadan objektif şekilde bu olayı değerlendirmek gerekir.Danıştayın her kararını kabullenmek zorunda değiliz.Bu kurum insanların en doğal haklarını yasaklamaya kalkarsa "bu danıştaydır ne yapsa doğrudur" mantığıyla davranmak ancak ahmaklık olur.Pozitif hukuktan öte doğal hukuktur insacıl olan.Bu ülede ne lginç yasakalar oldu.Ne saçmalıklar oldu.
Ancak danıştayın bu kararı eşeğin kulağına su kaçırdı.Açıkça özel hayata müdahele eden bu kararı savunanların büyük bir çoğunluğu kendi söyledikleri yalanlara inanıyorlar.Kafalarında var olan yasaklama ihtiyacını bir maskeye büründürüp bize danıştay vasıtasıyla sunuyorlar.Ancak kendileri de biliyor bu yasağın insanlık dışı olduğu.
Kimse açıkça türban veya başörtüsüne* olan kini ve nefreti sergilemek istemiyor.Bunu hukuk yoluyla gerçekleştiriyor.Hukuku aşağılık eyleme alet edip insanları bölmeyi başarıyorlar.
Birileri istedi diye başörtüsü yasak oluyor.Söyledikleri siyasi simge,kamusal alan veya laiklik gibi sebeplerin hiçbir aslı yok.Hepsi bir maskedir.

Ancak şunu da belirtelim dünyanın kaderini değiştiren bir olgu var.Hürriyet.
Bu öyle bir güçtür haksız bir uygulama veya kanun asla bu güç karşısında duramaz.
Bu yasak da böyledir elbette bir gün özgürlük çağlayarak tüm engelleri aşacaktır.Bu bir kanun bile olsa.Çağlar açılır kapanır ancak özgürlük ve insan hakları hep vardır.Tüm yasakçı zihniyete rağmen inadına özgürlük.