bugün

yataş

yakın zaman önce tanıştığıma tanışacağıma beni pişman eden firma. müşteri memnuniyeti sıfır mınakyym. siz bir şey alana ve ödeme yapana kadar peşinizde dört dolanırlar. ne zaman ki ödemenizi yaptınız, işte hikaye o zaman başlar.

yaşanmıştır ve harfini değiştirdiysem namerdim:

- siparişiniz 1 ay içinde size gönderilecek.

bir buçuk ay sonra mağazayı ararsınız:

- pardon bizim bir kanepe vardı?

- kusura bakmayın çok yoğunuz bugünlerde. isminizi söyleyin, ben bilgisayardan bakıp dönerim size( iç ses yoğunsanız bana mı yoğunsunuz mınakyyim. çok yoğunsanız, yoğunluk geçene kadar satış yapmayıverin, ayrıca altı üstü bir kanepe )

o gün size dönülmez.....

sonraki gün , ( nezaketten ödün vermeden kibarca):

- pardon dün de aradım, bakıp dönecektiniz bana, bizim sipariş vardı?

- kusura bakmayın yoğunluktan arayamadık. ( iç ses : skeyim sizin yoğunluğunuzu ) . salı günü uygun mudur size?

- tamam salı olsun ama ben çalışıyorum ve teslimat adresinde oturmadığımdan önceden beni arayıp bilgi verirseniz ona göre o saate orada olurum.

- valla o kadar yoğunuz ki ( iç ses: bir şey demiyorum) size tam saat vermem mümkün değil çünkü o gün bir sürü siparişin dağıtımı ve montajı yapılıyor. yine de akşam 18.00 civarı gelirler büyük ihtimalle.

o gün gelir, iş güç arasında akşam belirtilen saatte adreste olunur. 18.00 olur, 19.00 olur, 20.00 olur hatta 21.00 olur. ne arayan ne soran ne gelen!!!

o saatte mağaza aranır. ana avrat düz gitmedik kalınır. "sizi kovdururum, mahkemeye veririm" li tehditler savrulur, satışçıya ayar üzerine ayar verilir. hala "çok yoğunuz da vırt da zırt da " diye cevap yetiştirmeye çalışan elemana " gelmeyin bugün lanet olsun, yarın tam şu saate orada olmazsanız iade ediyorum " denilir ve bugün için beklemeye konulur.