islamla bagdasan kotulukler

islam dini ne yazık ki bazı sığ düşüncelerin esiri olmakla kalmıyor, kendi düşüncelerini alaylı bir dille saygısızca ifade edilmesine de alet ediliyor.

daha önce de islam dini ile ilgili yanlış anlaşılmalar üzerine yazmış olabilirim. bir daha belirtmekte yarar var. üzülerek söylüyorum, şeriat ülkelerinde yani islam dinini yaşadığı farzedilen ülkelerde olan bazı olumsuz tutumlar islam dininin öyle olduğuna dair yaklaşımları da beraberinde getiriyor. bu, cehaletin, okumamanın ama okumuş gibi yapmanın, düşünmeyip hazır düşünmüş birinin fikrini söylemenin, her duyduğuna inanmanın en güzel örneği.

oysaki bazı gelenekleri dinlerinden üstün tutan bu ülkelerde bu gelenekler zamanla dinin yerini tutmaya başlıyor. bizlerde zamanla demek islam dininin yaşandığı ülke burası o zaman hırsızlık yapanın elinin kesilmesi islam dininin bir emri diyoruz.

oysa din kulaktan dolma bilgilerle öğrenilmediği gibi, kendi kafasından yorumlanarak da anlaşılmaz. dini anlayabilmek için kutsal kitap olan kuran-ı kerim i okumak, okumak, okumak gerekir. tıpkı ilk vahyedilen ayette söylendiği gibi. yüce yaradanın hikmeti, herşeyi ne güzel özetliyor.