bugün

nitelikli entry isteyen yazarlar bildirgesi

sürekli kısa entry girdiği için çaylak olan bir yazar biliyorum. ama sürekli kısa entry (yaklaşık 70bin tane) girip, bu sebeple çaylak olmayan yazar da biliyorum.

caylaklara uygulanan min. 40 harf normal yazarlara da uygulanabilir mesela. ama uygulanırsa, günlük girilen entry sayısı yarıdan fazla düşer. çoğumuz yapıyoruz bunu, bakınızı verip ekle diyoruz, yalan mı?
bunun uygulanması sözlük yönetiminin işine gelmez. zira günlük girilen entry sayısı reklam verenler için bir kıstas.

bir de hatayı yanlış yerde arıyor gibiyiz. kalite sorunu sözlükte degil, biz yazarlarda. entryleri giren de, debeye sokan da biziz. kimle kavgamız?

bildiriye destek veren yazarları az çok biliyoruz, biz bizeyiz burda. inceleyelim mi entrylerini hepsinin? ben de dahil, %30'undan az, çöp diye tabir ettiğimiz, boş, lüzumsuz entrysi olan kaç kişiyiz? yazdığımız her 10 yazıdan 3-4 tanesi çöp! elbette istisnalar vardır arada, ama genelleme yapılabilecek çoğunluk dediğim gibi.

zall deniyor, moderasyon deniyor da, bu adamlar para kazanıyor bu işten. buranın bir ekşi olamayacağı belli. mecburen, tiklanma sayısı arttırılmalı. bunun da yolu, mümkün olduğu kadar çok yazar ve entry sayısı elde etmek.

aramızda çok kaliteli yazan güzel insanlar var doğru, severek takip ediyoruz da çoğunu. ama sözlükte sadece bu isimler kalsa, kimin ne işine yarar? laneth.us adında bir oluşumda yazmıştım bir ara. çok çok kalifiye insanlar vardı orada yazan. ama sol frame bir kaç günde bir belki değişiyordu. yazarlar ve yazılar çok iyi ama kimsenin umrunda değil. belki de kapandı şimdi orası ilgisizlikten. zall böyle bir şey ister mi? ben olsam istemem. yatırım yaptığım, beklentiye girdiğim bir platformun, sırf kalite ısrarı için batmasına seyirci kalmazdim. zall yapıyor mu bilmiyorum ama, ben feyk troll hesaplar bile açardım ilgi alaka görüyorsa. gayet doğal hareketler bunlar.

kendimizi check edelim evvela. biz ne kadar kaliteli yazarlariz ki, ne bekliyoruz! nitelikli entry ıstiyorsak, nitelikli entry yazmamız lazim. bunun için de bir kampanya, bildiri yayınlamak şart degil.

not: yazı çok uzun, elbette okumadım.