bugün

diep io

http://diep.io/

Kısaca çok oyunculu, basit grafikli, bağımlılık yapıcı, tarayıcı tabanlı savaş oyunu.

Agar.io ya da slither.io gibi popülerleşmiş "io" uzantılı oyunların bir başka örneği. Bu oyun da kuş bakışı kamera açısıyla oynanıyor ve tamamen 2 boyutlu, sade ve basit grafiklere sahip. Sahip olduğunuz bir silah var ve amacınız yok edebildiğiniz kadar düşman yok etmek. Böylece skor tahtasında zirveye çıkabiliyor ve herkese ne kadar iyi olduğunuzu gösterebiliyorsunuz.

Oyunda bir seviye sistemi mevcut. Çevrenizdeki altıgen, üçgen ya da kare şekilleri vurarak deneyim puanı gibi bir tür puan kazanıyor ve bu puanlarla seviyenizi yükseltiyorsunuz. Seviye sisteminde yükseldikçe bazı geliştirmeler yapabiliyor ve böylece daha güçlü ve hızlı hale gelebiliyorsunuz. Bu geliştirmeler sırasıyla,

sağlık yenileme hızı (health regeneration),
maksimum sağlık kapasitesi (max health),
gövde hasarı (body damage),
kurşun hızı (bullet speed),
kurşun delicilik oranı (bullet penetration),
kurşun hasarı (bullet damage),
kurşun atma sıklığı (reload),
hareket hızı (movement speed),

olarak gösterilebilir.

seviye sistemi en fazla 45 olabiliyor ve bu da deneyim puanlarınızı yukarıdaki geliştirmelere uygun şekilde dağıtmanız gerektiği anlamına geliyor. Oyunda ayrıca 15. ve 30. seviyelerde silah seçimleri yapılıyor. Bu seçimlerde ikili tabanca, dürbünlü nişancı tüfeği, makineli tüfek ya da iki yöne ateş eden silahlar mevcut. 30. seviyedeki seçimler ise 15. seviyede seçtiğiniz silahların daha da gelişmiş versiyonları olarak belirlenmiş.

oyun html5 tabanlı yapılmış ve mobil cihazlardan da oynanabiliyor fakat elbette kişisel bilgisayarlar üzerinde daha iyi bir kontrole sahip olunacağı söylenebilir. Klavye ve fare kullanılarak oynanan oyunda klavye ile karakterinizi, fare ile ise silahlarınızı kontrol ediyorsunuz.

cidden bağımlılık yapıcı bir oyun olmasına rağmen henüz hiçbir sözlük ortamında yazılmamış olması ilginç.