bugün

avukatların gerizekalı olması

her zaman söylerim.

bir insanı eleştirmek için "en az" onun kadar bir şeyleri başarmış olmak, onun ayarında olmak gerek. aynı şey bir meslek mensubunu eleştirmek için de geçerlidir. bakın buaraya dikkat; eleştirmek için eşiti olman gerek demedim, en azından bir şeyleri başarmış olman gerek dedim yani hayatında dişe dokunur hiçbir şey olamamış bir adamın eleştirmesi saçma demek istediğim.

örneğin adam ısparta işletme bitirmiştir, ankara hukuk mezunu adama sallar. daha kötüsü adamın akademik eğitimi bile yoktur gelir meslek mensubunu aklı sıra ti ye alır ceket ilikleriz vs diyee..

başka bir örnek. bir mühendisi işinin doğası neticesi ile eleştirmek için en azından biraz matematik bilmek gerekir ki empati yapabilesin. yada bir doktora sallamadan önce günün birinde o adama ihtiyaç duyabileceğini aklından geçirmesi gerekir insanın.

mesela yukarda biri yazmış "ortamlarda baro kartını gösterme tiribi" diye. bunu yazan adamın cebine baro kimliğini koyun 1 hafta, sokaktaki bilboardlara reklam diye bastırıp asmassa ben ruhsatımı yerim, bu kadar da iddialıyım. demem o ki eleştirmek, sallamış olmak için konuşmak insanı fikir sahibi değil ancak gülünç yapar.

kişinin yaptığı işi, çalışma performansını begenmeyebilirsin, sana göre bu adaletsiz de olabilir. ama sen sırf tabiri caizse kıskandığın için eleştiriyorsan bu doğru olmaz.

örneğin her yerde hukuk açıldı diyenler var. hani şu 5 soru yap giriyosun denenlerden. emin olun ki buna sallayanların %90 ı o 5 soruyu daha yapamadıkları için bu şekilde sallıyorlar.

yaşanmış bir örnek vereyim; metroda oturuyorum yanımda 2 eleman. doktor ve avukatlara nasıl sallıyorlarlar anlatamam ama of of of. dayanamadım sordum ne okuyorsunuz diye. adam kalktı yeditepe 2 yıllık mutfak sanatları ve gastronomi dedi. güler misin ağlar mısın şimdi.

neyse çok uzatmadan bitireyim zira şimdi biri gelir bi alta (bkz: durumumuz yoktu okuyamadım kardeş) bakınızını verir saçma sapan.

söze girişte dediğim gibi, jokey olmak için at olmaya gerek yoktur, ama at yarışı oynayan birine tüyo vermek için en az bir kere son ayaktan yatmış olmak bu işin doğasındandır. umarım anlatabilmişimdir,

ciao.