bugün

fenerbahçe

tanımı:türkiye'nin asırlık kulüplerinden birisidir. digerleri için; (bkz: besiktas) ve (bkz: galatasaray)

(bkz: tarihi fener hezimetleri)

(bkz: fenerbahce nin avrupa tarihi)

yukarıdaki bkz lerden de ogrenebileceginiz gibi asırlık kulüp özelliği kazanan fenerbahcenin türkiye sınırları dısında avrupada basarısının tek tük, tesadufi yahut bir kibrit alevi gibi parlayıp söndüğü gercektir. tartıstıgımız türkiye'de basardıgı işler degildir, avrupadaki basarılarıdır!

düşünün bir asırlık kulubün avrupa kupalarında sagladıgı en önemli basarıların kulubün son 2 (yazıyla iki)*,

aynı adamın başkanlıgının son 2 *,

oyunculuguyla futbol dünyasının önemli yıldızlarından gösterilen lakin teknik adamlıgında japonyadan kovulurcasına gönderilen antrenörün takımın basında bulundugu 2 *,

takımın yıldızı olarak gosterilen futbolcunun takımda bulundugu son 2 senesinde gercekleşmesi ve bunun çok iyi pazarlanmasıdır sorun.ortada evliya çelebinin seyahatnamesini aşan tarzda bir mübalağa vardır. son ki bir asır boyunca tüm fenerbahce kulübü tüm taraftarlarınca bu son iki yılı beklemiş gibidir.

işte böylesine bir heyecanla spor medyası ve kulübün tüm gücüyle bunu iyi bir şekilde pazarlayarak endüstrileşen futbolun nimetlerinden faydalanmaya çalışmasıdır. fenerbahce taraftarı bunu ancak son iki yılda tadabildiginden bu derece sevinmesi, sanal ortamda bunu dile getirmesi normal bir durumdur.

ugur meleke/#3224601 nolu entryde bulunan yazısında da belirttigi gibi önemli olan bunu surdurup surduremeyeceğidir. işte o zaman gercek fenerbahceyi gorecegiz.

edit: fenerlilerin seri eksi oy alan entry, bilinçli taraftarların ise seri arti oy alan entry haline getirdi.

zorunlu edit: seovi sülalaesinin tümü eksi verse dahi değişmeyecek.