bugün

camiye bedava olan su okullara da bedava olmalı

Eğitim iş konya şubesi başkanı'nın okulların ön ödemeli su kullanma sistemine geçmesiyle beraber yeterli maddi imkanı olmayan okulların sıkıntısını ifade etmek için söylediği sözlerdir.

--spoiler--
Konya Büyükşehir Belediyesi'nin kararıyla, kentteki okulların büyük bölümünde "kontörlü" olarak adlandırılan "ön ödemeli su kullanma sistemi"ne geçildi. Bu sisteme göre, okullar parası ne kadarsa gidip o kadarlık su alıyor ve kullanıyor. Eğer parası yoksa, susuzluğa mahkûm oluyor. Ödenek sıkıntısı nedeniyle sürekli feryat eden, temizlikten yakıta, spor malzemesinden A4 dosya kağıdına kadar her şey için velilerden para toplamak zorunda kalan okullar, paraları olmadığı için çoğu kez susuz kalıyor. Okul yönetimleri, her zaman su alabilmek için ellerinde kaynak olmadığını vurgularken, öğretmenler ilkel koşullarda ders işlemeye ve öğrencilerin de kendilerinin de sağlığının tehlikede olmasına tepkili. Veliler ise çocukları için endişelenirken, belediyenin uygulamaya son vermesini istiyor.

Eğitim-iş Konya Şubesi Başkanı Veli Demir okulların tamamına yakınında aynı uygulamanın söz konusu olduğunun, para bulamayan okulların su alamadığının ve zor koşullarda ders yapıldığını ifade etti. Demir, temizliğin ana maddesinin su olduğunu ancak belediye yüzünden Konya'daki okulların sudan mahrum kaldığını belirterek, "Nasıl ki camilere bedava su veriyorlar, okullarda da su tamamen ücretsiz olmalı" diye konuştu. Demir, Konya Belediyesi'nin kentin birçok yerine gereksiz fıskiyeler, çeşmeler yaptırdığını ama okullara su vermediğini ifade ederek, "Sanki Sahra Çölü'ndeyiz. Su kesintileri böyle devam ederse, sağlık sorunları başlayacak hatta salgın hastalıklar bile görülebilecek" dedi.
--spoiler--
02.04.2008 tarihli sabah gazetesi