bugün

matias emilio delgado

(#2688254)nolu entryde de belirtildigi gibi küçük takim futbolcularindan birisidir. büyük maçların stresini kaldıracak yapıda olmayan, takımı tutuk davrandıgında oyunu geliştiremeyen, kitlenen maçı cebindeki anahtarla açamayan futbolcudur.

ülker ile beşiktaş arasında yapılan sponsorluk antlaşması ile gelecek vadeden futbolcu olarak takıma katılmıştır. en azından gelişimine katkıda bulunup avrupa maçlarında yer almasıyla kalitesini gösterecek ve satıldıgında da hem ulker hem beşiktaş kazanacak düşüncesiyle transfer edilmiştir.

ilk geldiğinde tigana tarafından ilk maçlarda oynatılmadı. avrupa maçlarında gördük ki daha topu ayagında tutamıyor, pas veremiyor, takım ataga kalktıgında pas hatası yahut topu kaptırarak beşiktaşın kontraatak yemesine sebep oluyordu. gercek bir futbolsever oyuncusuna şans vermeli diyerek ülkemiz şartlarına ve takıma uyumunu bekledik. gecen seneki formu kaliteli ve gelecek vaad ettigini lakin biraz daha zamana ihtiyacı oldugunu gösterdi.

bu sene başından itibaren hem avrupa hem de lig maçları göz önüne alındıgında delgadonun yetenekli oldugu aşikar ancak bir takımı sürükleyecek, beyni olacak yapıda olmadıgı açıga cıktı. eger takımın orta sahası ayaga pas yapıp savaşabiliyorsa delgado da iyi, eger takımın orta sahası kötü, oyuna yön veremiyorsa hele 29 mart 2008 besiktas fenerbahce macindaki gibi tutuk kalıyorsa vay haline, delgado silik hatta adı sanı duyulmaz bir oyuncuya dönüşmektedir.

hele ki avrupa maçlarında oyunu anlatılmaz, izlenir seklindedir. tabii sonuna kadar izlemeyebilmek için biraz dayanıklılık gerekiyor. ani atakta ayagından topu kaçırması, pas hataları, oyunu okuyamaması, kaleye sutlarda isabetsizlik en belirgin kötü özellikleridir. uzaktan attığı sutlara baktıgınızda da önünün açık oldugunu görebilirsiniz. özellikle kendisine baskı yapılmayan maçlarda uzaktan sutları vardır. tersinde ise şutu bile çekemez. birebirde adam gecemez.

aslında çözümü var;
1) seneye adam gibi sıkı bir pazarlık yapılıp iyi oynaması yönünde direktifler verilir ve devamında ara transferde elden cıkarılır,

2) sene sonunda uygun bonsevir bedeliyle yollanır

3) ricardinho ile delgado yek vücut haline getirilir.