bugün

9 yaşındaki çocuğun istismarı

bunun cinsiyetle bir alakası yok. dünyadaki tüm ülkelerde aynı kanunlarla çocuk istismalarına cezalar veriliyor mu bilenler aydınlatabilir bizi. ancak bu yaşta yani çocukların kendilerini daha yeni tanıdığı yaşlarda bunların yapılması pek uygun değil.

ne maksatla yapıldığı sorulabilir belki. kardeşini kardeşçe öpen bir abla da olabilir. bunu bilemeyiz. hemen yargılamak burada sanki erkek daima eziliyor da kadın hep üste çıkıyor gibi saçma bir algı oluşturur.

varsayalım ki art niyetli bir durum söz konusu. o zaman etkileri çok kötü oluyor. kendi arkadaşımdan biliyorum. gerçek bir durum maalesef. zamanında bu arkadaşım 5 ya da 6 yaşındayken komşusu bunu istismar ediyor. söylemeye dilim varmıyor ama oral bilmemne yaptırıyor çocuğa o yaşında bakın söyleyemiyorum bile.

adam o yaşlarda 22 yaşında, çocuk 5 ya da 6. aradan geçiyor 14-15 yıl bu arkadaş şimdi bir genç, yetişkin. erkeklere ilgi duyuyor. ve tek düşüncesi de oral seks. ve bunu isteyerek yapmıyor. geçmişte çok defa buna maruz kalmış. çocuğu kandırma şekli ataride oyun falan oynatmak. tek olay bu. neyse arkadaşın bu isteği ortaokulda başlamış. cinsel yönelim için normal bir yaş mı ortaokul. özellikle türkiye gibi bir ülkede pek dillendirilmeyen konuda bir yönelim.

anlatmak istediğim şu çocuklara bu yaşlarda yapılan istismarlar, tacizler onların geleceğine kötü etkiler bırakabilir. bu gibi durumlarda cinsiyet kavgası yapmaktansa çocuklara sahip çıkıp bu gibi insanları toplumdan dışlamalıyız. sırf bu konu için yani çocuk tacizi, istismarı, tecavüzü ne dersek işte bunlar için rehabilitasyon merkezleri şart.

öncelikle toplumdaki yetişkin ve hastalıklı cinsiyet ayrımcılığı yapan şahısları rehabilite ederek başlamalı. çocuklarımızı yarınlara daha güvenli bir toplumla hazırlamalıyız.

yetişkin olur kendi kararını verir o zaman her şey değişir. ama bu yaşta yanlış.