bugün

tv ye cikan cahil universiteliler

entel takılan sloganlar atan ve muhtemelen teorikte zipkin gibi ama pratikte şapa oturacak olan 'eh gel bakalım yeğenim söyle bir soluklan' denilip eğer dıngıllanmaya tenezzul edilecekse kumda oynatılıp çöp batmasın denilecek olan kişilerdir.

hiç bir orjinalitesi olmayan birbirinin kopyasi olan ne akarim ne kokarim tarzi olan bu kişiler eğer salim kişiler ise anı hafizasinda lise yillarinda 500 kişi ile gittikleri müdürün kapisinda ibudullah sivri külah kalmiş olan kişilerdir. - kendi terennumlerine göre söyledim- bu senaryolar asaği yukari hangi kliktenseler ona göre değişir.

üstüne üstlük kendi meslekleri disinda -teorik ve pratik anlamda- bir meraklari olmadiği için yapma dururlar.

üzerine söhret ve populer olma isteğinin bulamaci eklenince burunlarindan kıl aldirmaz tavirlari ve içi boş böbürlenmeleriyle katlanilmaz hale gelirler.

tartişmayi karsisindaki gürültüye getirip boguntu ile pes ettirmeye calistiklari bir güres olarak algiladiklari için bunlara selam verilmez.

okumamiş insanlardan bu tavirlarin beklenmesi gayet normaldir. en kabiz değimle eğitim ve ögretim rendesinden gecmedikleri için cahil der gecilir ve cehaletleri ile dalga gecilir.

ama bu diplomalari esseklerin cogunlukta oldugu üniversite siniflarinda daha para saymayi bile bilmeyen, bakkaldan ekmek almasini beceremeyenlerin geri kalan ömürlerinde varacaklari menzil pek iç acici görünmemektedir.

hadi herşeyi gectim neyi nasil anlatmayi bilmedikleri için hitabeti göt yirtma sanati olarak nitelendirdikleri için bu megofonsuz robotlar totolojinin ve demogojinin masrık-ı azam-ı süleyman demirel'i bile mumla aratacaktir.

peki suc kimde? lise eğitimini adam akıllı veremeyen ve lise eğitimi sadece formaliteye dönüstüren ve koflastiran milli eğitimde mi?

yoksa kaç tane kişi mezun edersem edeyim diyip bilim yerine hörtlelek zörtlelek imal eden üniversitelerde mi?

varolan yapiyi gitgide kendi kadrolarini dolduran ve yalamaya çevirmiş olan, iyileştirme yerine oy deposu olarak gören boktanlastiran gelmiş gecmiş iktidarlar mi?

yabanci dille eğitim verip teoriye abanan ve tonla mezun veren fakat bir halta yaramayan yiğinlari basma kalip -tıp hariç- bir şekilde mezun eden akedemik klikler mi? hani bir üst kademe gecebilmek için kaynak göstermeden tez calip purofusur olanlar mi?

suclu kim? elbette bu davanin bir cok faili vardir. ama bireysel kurtulus yolu -ahaliciliği atin bir kenara, t.c. sartlarinda vasatin cok cok altinda ortak nokta kepazelikten baska bir şey getirmez - kişinin kendi kendini geliştirmesidir. yoksa bu zehirli zembereğin bir dişlisi olur cikar. gelecek kusaklari da boklar.

eh bendeniz ota boka yalan yalniş ezbere yargiya varan, suclayan, slogan atan, anlamamakta direnen kaz kafalilardan olmadiğim ve için çözümsüzlüğü değil çözümü sectiğim için -ne pahasina olursa olsun- anlayana fazilet anlamayana anlamasa da olur diyerek sunu salık veriyorum;

(#1243430)

herneyse konu neydi nereye vardik. toplamak gerekirse bu ahvel ve seriatte o programlari seyretmemek kesin çözümdür. kim basağrisindan zevk alir?