bugün

anne ve babanın boşanması

ayrılık herkese kötü, herkese fena.anne ve babanın üstünde de bambaşka durmakta.2 3 beden dar gelmiş pantolonu giymek sanki.yada denize girip ıslanmama durumu.sigara kokusundan nefret etmek ama babanın içtiği sigara kokusunu özleme münasebeti, sabahları o iğrenç kokuyla uyanma isteği.eve geldiğinde sizi sevmeyişini özlemek, sabahları gazete almak zorunda olmayı özleme durumu.hatıralara sarılma durumu ki çoğu zaman hatıra bile yoktur portakaldan sonraki safhadan başka.

yıkılmak: yıkılırsınız.pömkürerek ağlamak istersiniz kimseye aldırmadan.çocukluğunuzda izi olacak kadar bile baba olmayan bir adam için neden bu kadar üzüldüğünüzü bilmeden ağlamak istersiniz.dünyanın sonu muamelesi yaparsınız tüm hayatınızdakilere.

dinlemek: sürekli birileri konuşur.ufak olmanın mecburiyeti içinde dinlemekten başka birşey gelmez elinizden. herkes bir şeyleri bilir ve herkes bir teselli etme modunda hisseder kendini.

algılama: ne olduğunu ne bittiğini bir süre geçtikten sonra ancak kavrayabilirsiniz.buna tam kavrama denemez ama yinede en azından nerde kalacağını, kimin senin üstünde hükümlü olduğu gibi bir çok gereksiz bilgileri öğrenirsin.

düşmanlık: sizin normale döndüğünüzü en azından dönmeye çalıştığınızı anlamışlar gibi iki koldan bir tarafa çekiştirme durumu vardır."gel bizde kalalım"dan çok size birbirlerini suçlarlar ki hayatın en çekilmez anlarıdır. "bütün günü annem/babam hakkında konusarak mı geçircez?" sorularını artık yüzlerine söyleyebilir konuma gelirisiniz.

alışkanlık: alışırsınız yeni hayatınıza.ister istemez arkadaşlarınız değişir.gerçi bunu siz biraz geç anlarsınız ama olsun.artık yeni arkadaşlarınızın da anne ve babaları ayrıdır. çevrenizde ayrılığa garip bakmayan insanlar olduğu için alışırsınız. bütün konular o iki insana çıkar her bir araya gelme durumunda arkadaşlarınla.

söz vermek: sana yaşatılan şeylere tepki vermek için kendinize sesli sözler verirsiniz, herkesin duyacağı şekilde."ben çocuklarıma bunları yaşatmıcan" sözü her gece tavanda yazar adeta.

yaşamak: bu düşündüklerine yaşadıklarına rağmen yaşamak. aslında savaşmakta denilebilir. düşüncelerle, sorularla, hayatlarla, arkadaşlarla savaşmak, yaşamak...