bugün

mantıksızlık

allaha insan acizliklerini yüklemeye çalışmak zamanı ve mekanı yaratanı bu zaman ve mekanın içine sığdırmaya çalışmak. allahın yarattığı büyük evreni görüp bu düşünceleri tekrarlamak, var olan mükkemmel düzeni görmezden gelip her şeye tesadüf diyebilmek. sırf uçkur sevdasına dinini allahını terketmek kendini ateşe atmak. evrenin bir başlangıcı olduğunu kabul etmemek Maddenin termodinamik kanununa göre sürekli yokluğa doğru kayması, kainatın durmadan genişlemesi, güneşin süratle tükenişe doğru yol alması gibi hadiseler, bu varlık aleminin bir başlangıcı olduğunu gösteriyor.

hayran hayran baktığın doğa sanatının bir sanatçısı olduğunu kabul etmemek.alfabenin 29 harfinin hiçbir dış etki olmadan tesadüfen yan yana gelip anlamlı bir cümle oluşturmasını beklemek (tesadüf).

bir ağacın düşünemiyor olduğunu görüp bu ağacın meyvesinden, oksijeninden faydalanırken bunu insanı tanıyan bir varlığın yaptığını düşünmemek tesadüf demek. bir elmayı yaratmak için koskoca bir baharın yaratılması gerektiği gerçeğini göremeyip düzen ve sistemi inkar etmek.