bugün

özelleştirmeyi vatanı satmak olarak algılamak

özelleştirme ile kritik önemi haiz kamu kurumlarını yabancı sermayeye peşkeş çekme arasındaki farkı algılayabilen her insanın bir anlamda gayet büyük bir haklılıkla iddia edebileceği ve iddia ederken haklı olacağı durumdur.

davarlık odur ki, ulusal telekomünikasyon ve bankacılık sistemi çok büyük ölçüde yabancıların eline geçmişken, "efendim biz özelleştiriyoruz, ne güzel para kazanıyoruz" diyen oksijen tüketicilerinin yalanlarına inanarak hükümetin özelleştirme programını savunmaktır. ne yaptınız lan sattınız da, cari açığı mı kapattınız? büyüme mi arttı? istihdam mı yükseldi? dış borç ya da iç borç stokunu mu azalttınız? ne s.ke yaradınız satıp savdıklarınızla? bangır bangır krize yuvarlanıyoruz!

her allah'In günü kanallarda "konsept istanbul, bilmem ne konakları, ot residance, bok kent" reklamları çıkıyor ondan da anlamıyorsunuz değil mi? müteahitler krizden önce son voliyi vurmak için s.kecek adam arıyor. 4-5 ay sonra yarısına satamayacaklar ellerinde kalan evleri. bu sefer de kriz yüzünden satacaklar tuttuklarını onlar ne olabilir? tcdd olabilir mesela, thy olabilir mesela! şimdi hergün tren kazaları da oluyor. tcdd'de topun ağzında, aman efendim beceremedik bari satalım yabancıya diyecekler.

memlekette mal davara karışmış.