bugün

özelleştirmeyi vatanı satmak olarak algılamak

Devletlerin amacı her zaman için eğitim, sağlık ve korumadır. Ama asla görevleri kömür ocağı işletmek, telefon hattı çekmek, içki üretip satmak, köylünün mahsülünü satın alıp satmak, devlet benim ürünümü satın alsın ama ben calışıp her ay devlete maasımın 3te birini gelir vergisi olarak devlete vereyim. Aman telekomun işçisini ben sübvanse edeyim o orda yatsın.(bunu iş olmadığı için bir sene önceden birikmiş gazeteleri cuvalla işe götürüp orda okuyan işçileri bildigim için sölüyorum) sıfır ilerme sıfır rekabet oluştur. Herseyi devletten beklemek herseyi devletten istemek. Ondan sonra hastanede sıra bekle nerde bu devlet diye bagır bana bakmıyolar ilgilenmiyolar diye ağla. Peki devlet senin hastanen ile mi ilgilensin 3. sınıf bugdaya dünya şartlarına göre 3 katı ücret verip satın alsın sora satamasın içinde patlasın. Eee oda ne yapcak vergilere zam, efenim bütçe tutmuyo kıçımdan vergi uydurdum bunu ödeyin demesi.
KiT ler zarar etsin ne yapalım görev zararı söle hazineye ödesin olur. Hazine ne yapacak ya para basacak yada borclanacak. Para bastı ne oldu efenim enflasyon hayda bu seferde aldığım maaş bi işe yaramıyo. Hoop olmadı enflasyon var bizde borclanalım. Olur.
Efenim kactan veriyolar parayı cok kolay libor+reel faiz+enflasyon.Neden efenim böle yapıyolar. Çünkü ülken zor durumda ve geri ödeyeceğine inanmadığı için böle bi faiz istiyo. Alalım, aldık. Eee KiT ler zarara devam üstüne bide insanlara ulaşamadığın için hizmeti götüremediğin için insanlar cahil kalsın terör cıksın onada bi sürü para harca iyice batak
Borçları ödeyeme ne yapalım baska yerden alalım. Oldu borcu borçla öde sora baba gibi faizi dayasınlar bide basiretsiz yönetim alsana süper karısım devleti batırmak için.
Yok efenim satmayalım bi tek senin düşüncen doğru
Devlette para cok aslında bendede cok ben vermiyorum üstadın dediği gibi
"ben aksamları para sıcıyorum" haberiniz olsun.