bugün

direksiyon sınavı

bugun a2 motosiklet sınavından kaldığım sınavdır.

şimdi bu konuda bilgili arkadaşlara bir kaç sorum olacak. mesaj atacaklara şimdiden teşekkürler.

ben daha önce b sınıfı otomobil için sınava girip tek seferde geçmiştim. fakat ehliyeti bastırmadım, b ve a2 sınıfı beraber bastırırsam benim için daha karlı olacağını söyledi kurs. bu kısa bilgilendirmeden sonra gelelim sorularıma.

1- kurstan aldığım bilgiye göre bir dahaki direksiyon sınavı 26-27 aralık'da olacakmış, peki bu sınava girip geçtiğimde yeni yıla kalan 4 gün için de ehliyetimi bastırabilirmiyim ? ehliyet basımı kaç gün içinde hallediliyor?

2- şu an hak kazandığım b sınıfı ehliyetimi bastırsam, sonra a2 sınavını geçince tekrar bastırsam ? ikisini beraber bastırmama kıyasla bana ne kadar ek maliyeti olur ?

3- şu an hak kazandığım b sınıfı ehliyetimi yıl başından sonra bastırırsam stajer sürücü mü olacağım ? bu konuda çeşitli şeyler duydum. kimisi ehliyetin basıldığı tarihe göre stajerlik verileceğini söylüyor, kimisi dosyamın şu an açıldığını 201 yılında alsam bile stajer olmayacağımı söylüyor. kesin bir cevap bulamadım.

4- üst sorudaki ikinci seçeneğin doğru olduğunu varsayarak, şu an b sınıfı ehliyeti bastırırsam, a2'yi 2016 da aldığımda b sınıfı normal sürücü, a2 sınıfı stajer mi olacağım ? bunu bir ehliyetin üzerinde nasıl belirtecekler ?

5- birde yılbaşından sonra ehliyet basım masraflarının artacağı söylendi bu artış ne kadar olucak ?

tüm sorularımı cevaplayabilecek bir sözlük üyesi varsa, bu uzmanlıkla bir an önce sürücü kursu açmasını tavsiye edeceğim. sorular zor ama yinede cavap bekliyorum, şimdiden teşekkürler.

düzeltme: uludağsözlük'de yeşil yokmuş ya la...
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar