bugün

dursun önkuzu ve deniz gezmiş arasındaki farklar

-birisi altıncı filoyu,denize atanların lideri konumundadır,diğeri altıncı filo'yu denize atanlara saldıranların lideridir.
-biri tüm türkiye halklarını kucaklamaya çalışmıştır,diğeri insanları bölmeye ve kanlarına göre muamale yapılan bir ülkenin hayalini kurmuştur.
-birinin karşısında devletin askeri,polisi,jandarması varken,diğerinin arkasında devletin tüm safları vardır.
-buna rağmen birinin önderlik yaptığı bir eyleme en azından 10.000 kişi katılıyorken,diğerinin son yolculuğuna sadece 10.000 kişi katılmıştır.
-biri askeri mahkemede yargılanırken,üstüne hangi suç atılırsa atılsın,kalabilecekken,kendisine dava dosyasında,cinayete teşebbüs,adam öldürmeye azmettirme gibi hiç bir suç isnat edilmemiştir.diğerinin ise bu yönü biraz daha karanlıktır,t.i.t yada başka ülkücü-turancı örgütlerin o zamanki yaptıkları,devlet tarafından kasti bir şekilde örtbas edildiğinden,diğerinin bu yönü bilinememekte.
-biri günümüzde hala efsane konumundadır,asıldığı gün olan 6 mayıs gününde,ankara karşıyaka mezarlığına her yıl ortalama 7-8 bin kişi gelir,dikkat edilirse,diğerinin 30 yıl önceki son yolculuğuna gelen insan sayısına yakındır.diğerini ise,kendisini en baba ülkücü-turancı,olarak tanımlayanların ağzından en fazla 1-2 kere duymuşumdur.

kişilerin,devletlerin,sanatçıların,sporcuların büyüklüğünü belirleyecek olan tarihtir,kişiler kendi yaşadıkları dönemde,çok tartışılsa,çok konuşulsa bile,bu kişilerin büyüklüğünü eninde sonunda tarih belirler.bu iki kişininde ölümünün üstünden 30 yıldan fazla zaman geçmiştir,bu süre,o zamanki olayların tarihe geçmesine yetecek bir süre olmasa da,en azından,o zaman ki olaylar,yakın tarihimize geçmiştir,yakın tarih'teki kazananın kim olduğu bellidir,ileriki süreçte ise kimin kazanacağını da yine tarih belirleyecektir.

her ne kadar belli de olsa.......
güncel Önemli Başlıklar