bugün

nevşehir

Bu şehrin efsanesi fazladır, kadın olacak, iki kadın ve gece on ikiden sonra otostop çekecek, kamp yapacak, sokakta uyuyacak, içecek sarhoş olacak;; asla yaptıramazlar mı, yoksa öldürülür müsünüz? En rahat yapacağınız yerdir belki de,, ya da çok yapıldığındandır bu tecrübe. Büyük, kalabalık bir şehirden düşmüşseniz buraya, öğrenciyseniz bir de, kendinizi geliştirmek için hoş yerdir. Bir iki dost, sabahlara kadar içilen şaraplar, hafta sonları bisiklet turları, beş para vermeden kurduğunuz çadırlar.. belki Ankara'nın sahaflarını, istanbul'un gece hayatını bulamazsınız, , ya da izmir'in sahilini belki karadenizin ormanını. Ama sayısız doğabileceğiniz yerdir, yobaz olan bu şehrin milleti, gece arabayla götürebilir gideceğiniz yere ya da giydiğiniz mini sadece size bakan gözlerle son bulur. Ne istanbul'un taksiminde ki gibi para teklif ederler ne de küçük mültecilerden kaçarsınız. Ne aradığına bağlıdır her şey, gece hayatını dileyenler iki mekan arasında ölebilir, ya da görselliğinde hayat bulabilir. Yeterince şiiriniz, şarabınız ve arada güzel cümleler duyabileceğiniz dostlar varsa, tereddütsüz alın nefesi.
Öğrenciyseniz ve paranız kısıtlıysa, ama yaşamak istiyorsanız her bir salisesini-çadır kurun size ait olan doğaya,,şaraplar için ve kitaplar okuyun. Sessizliğin hem çıldırtıcı, hem cezbedici olduğu bu şehrin sahibi olun.
Kaçın metropolitan olan her yerden, kaçın,,, sahile, kasabaya, köye, kendinizi bulabildiğiniz yere, televizyonları kapatın, ve kaçın.