bugün

passaparola

gördüğüm en kapitalist yarışma programı. gerçi tüm yarışma programları kapitalist. evet ama *yeni formatıyla diğer programdaşlarının çok önünde. *en önde 6 adet asıl yarışmacı arka tarafta da 70-80 adet asıl adayı yarışmacı*. sorular tüm yarışmacılar için. bu öndeki 6 adet yarışmacı soruları bilemezse arkada onların yerini almak için bekleyen kurtlar. öndekiler bilemeyince arkada kopan sevinç çığlıkları, arkadan öne terfiler, daha demin öndeki bilemedi diye böğüren ve öndekinin yerini alan kişinin bu sefer bilemeyince arkada başka böğürenlere yerini bırakması ve finalinde bir kişinin biraz para kazanma ihtimali.

ismet özel'in bir tespiti vardır. "düzen iki tip insan türetmiştir. takma dişli tilkiler ile dişsiz tilkiler. kavga bu tilkilerin takma dişleri ele geçirme kavgasıdır."

sistem tüm tilkilerin dişlerini söktü. ortaya da bütün tilkilere yetmeyecek kadar takma diş attı. kuralları serbest* bıraktı. takma dişleri olanların karnı doyuyor olmayanlar ise takma dişleri ele geçirme derdinde. ister vur kafasına, bas üstüne farketmez.

tilki çok, takma diş az.