bugün

2050 dünya su savaşı

çıkmayacak savaştır.

zira şu an türkiye'deki en içilebilir su kaynakları nestle waters adlı bi sermaye şirketine ait. bu öyle bir şirket ki ingiliz kraliçesi bu şirketin bir alım operasyonu için 5-6 yıl önce bursaya gelmişti.

savaş olması için eşit güce sahip iki taraf gerekir. ortada savaşacak bir rakip yok. para kavramını ortaya çıkaranlar ve dünyadaki paranın %98'ine sahip şirketler ve aileler için satın alınamayacak şeyimiz yok. suyumuzu da satın aldılar zaten. nestle waters'ın ceo'su geçenlerde "doğal su kaynaklarına insanların yaklaşması yasaklanmalı" diye bir açıklamada bulunmuştu. yani nasıl petrol kuyusuna gidip bi varil alıp evine gidemiyorsan o kuyunun sahibi varsa, su kaynaklarının da kesin sahipleri olmalı manasında bir söz.
önce dünyadaki bir ürünün hepsini satın al. sonra fiyatını yükselt mantığıyla çalışıyor bu para sahipleri. biz hala daha çok çalışarak daha çok zengin olabileceğimizi düşünen madenciler gibi debeleniyoruz.

su giderek daha önemli hale gelse bilse 2050 yılında asla bir su savaşı olmayacak.
çünkü savaşacak taraf yok ortada.
zenginler zenginleşir fakirler fakirleşir. zenginler su kaynaklarımızı satın aldılar, fiyatını artıracakları günü bekliyorlar. ülke olarak kazandığımız üç kuruşu da cebimizden almak için bekliyorlar.