bugün

hiçbir savaşı tasvip etmemekle beraber real çerçeveden incelediğimde ne yazık ki çıkması muhtemel savaştır.
savaşın tek sorumlusu vardır.
insan evladı.

belki bundan yıllar sonra toprağın altından çıkan altınların değeri kalmayacak bir yudum su ise milyonlara bedel olacak.

aslında söylenecek çok şey var
insanoğlu her alanda savaş içerisinde. Daha önce hammadde savaşları, petrol savaşları, kraliyet savaşları yapıldı.şimdi ise su savaşları. Aslında su savaşları başladı diyebiliriz. Amerika, ingiltere, almanya gibi büyük devletler şimdiden önlem almaya ve denklemlerle dolu hesaplar yapmaya başladılar. Tabi bu denklemler fazlasıyla karışık.
mevcut olan su kaynaklarını heba ederken işin edebiyatını etmek için açılmış bir farazi başlıktır.
çıkmayacak savaştır.

zira şu an türkiye'deki en içilebilir su kaynakları nestle waters adlı bi sermaye şirketine ait. bu öyle bir şirket ki ingiliz kraliçesi bu şirketin bir alım operasyonu için 5-6 yıl önce bursaya gelmişti.

savaş olması için eşit güce sahip iki taraf gerekir. ortada savaşacak bir rakip yok. para kavramını ortaya çıkaranlar ve dünyadaki paranın %98'ine sahip şirketler ve aileler için satın alınamayacak şeyimiz yok. suyumuzu da satın aldılar zaten. nestle waters'ın ceo'su geçenlerde "doğal su kaynaklarına insanların yaklaşması yasaklanmalı" diye bir açıklamada bulunmuştu. yani nasıl petrol kuyusuna gidip bi varil alıp evine gidemiyorsan o kuyunun sahibi varsa, su kaynaklarının da kesin sahipleri olmalı manasında bir söz.
önce dünyadaki bir ürünün hepsini satın al. sonra fiyatını yükselt mantığıyla çalışıyor bu para sahipleri. biz hala daha çok çalışarak daha çok zengin olabileceğimizi düşünen madenciler gibi debeleniyoruz.

su giderek daha önemli hale gelse bilse 2050 yılında asla bir su savaşı olmayacak.
çünkü savaşacak taraf yok ortada.
zenginler zenginleşir fakirler fakirleşir. zenginler su kaynaklarımızı satın aldılar, fiyatını artıracakları günü bekliyorlar. ülke olarak kazandığımız üç kuruşu da cebimizden almak için bekliyorlar.
(bkz: zall haklı beyler)
Ben hep damacana su içtiğimden beni etkileyecektir.
Okadar, yaşayabileceğimi düşünmediğim ,muhtemel bir geleceğin muhtemel bir savaşı.
Olur mu olur simdiden bi parsel alalım.
güldürme savaştır , bu sefer petrol için orta doğuyu sikenler su için kuzey amerikayı sikeceklerdir malumunuz dünyada ki göllerin %65'i kuzey amerikadadır , ormanlar ve yağmur bölgeleri olarak düşünürsek " eden bulur " lafını misli ile yaşayacaklar.
çöle kar yağan bir medeniyette yaşadığımız için zannımca olmayacak savaştır.
Engellemenin 50 den fazla yolu varken nedense biz bittik havasında beklenilen savaştır bak ben bile şu halimle iki tane fikir yürüttüm

1) nüfus planlaması yapabilir ülkeler:

A)Ne acayip değil mı mesela çin ve hint halkı bir 100-150 yıl çocuk yapmasa sıkıntı hissetmezler tabi hickimse uzakdoğu ve güneydoğu asyada çok çocuk çok kuvvet fikrinden ayrılmayı kabul etmeyeceği için nüfusu düşürmek için devletler bir şey yapabilir hakkını yemeyeyim çin yapmayaya çalışıyor bir şeyler ama hindistan dan tık yok

B)ortadoğu da yapabilir bu tarz şeyler mesela araplar 4 karıdan da 5 er tane yapacağına her karıdan da 1 er tane yapabilir ya da tek eşli yaşama geçebilirler aynı şekilde kürtler de sıçar gibi doğurmayı bırakabilirler her karıdan 10-20 tane yapmayarak nüfusu bayağı düşürebilirler hem hayatları daha kaliteli hale gelebilir ayrıca bu sıçar şekilde doğurmayı bırakıp türkler tarafından etkiye tepki olarak uygulanan "Ulan kürt nusufu bizi geçecek rte aklı en az beş çocuk" muhabbetini de türklere uygulatmayı kesebilirler böylece hem kürt hem de türk nüfusu olması gereken yerde olur

2)mesela bazı vatandaşlar para kazanmak için( mesela abdliler,ruslar gibi) nükleer santral,kimyasal atık muhabbetini bırakarak temiz su kaynakları,tarım alanları,deniz ve okyanusları,ormanların anasını sikmeyi kesebilirler emin olun ihtiyaç fazlası bile ortaya çıkar onu da afrika da su bulamayanlara göndeririz amk.