bugün

kurt adam

Güneşte ışıldayıp liseye giden oğlanların (vampirmiş onlar) olduğu Sıçacayaranlıktaki it eniklerini kurt "adam" sanan yazarların entry girdiği başlıktır. gelmiş geçmiş en şorolo vampir filminin en büyük hayranlarının da bu sözlükte olması şaşırtıcıdır (düşünün yaş ortalamasını artık).

korku edebiyatı tarihinde resmedilen kurt adam ve vampir karakterlerinin aksine birer karaktersizlik örneği olan ve bir takım teenage kitaplarından esinlenerek tasarlanan ve yeniyetmelere hitap eden sulandrılmış vampir/kurtadam öyküleri ne yazık ki kitap raflarını ve sinemaları doldurmuştur bir dönem. Neyse ki Hemen ardından yetişen Priest gerçek bir vampirizm klasiği Nosferatu'ya yaptığı gönderme ile türün özüne sıkı bir dönüş yaparak yüreğimize kan serpmiştir (tıpkı Blade serisinin ikinci filminde olduğu gibi).

ingiliz yapımı bir korku filmi olan howl ise (2015) yakında gösterime girmesini beklediğim; it eniklerini kurt "adam" diye yutturmaya çalışan popüler kültür zihniyetinin çarpıttığı imajı düzelteceğini umduğum filmdir.

Bunun dışında en güzel örnekleri izlemek isteyenler için sağlam klasiklerden ve efsanelerin köklerinden esinlenmiş olan filmleri tavsiye ederim.

- Ginger Snaps (2000)
- The Wolfman (2010)
- Blade II (2002)
- Fright Night (2011)
- Underworld (2003)
- Let Me In (2010)
- Priest (2011)

not: bu konuda çok doluyum sözlük anla beni lütfen. it eniklerini kurt "adam", güneşe çıkınca ışıldayan oğlanları vampir sanan bir nesil yetişiyor.