bugün

nahil

Bundan 18 gün önceydi.

Bungee jumping yapmak için erivan'a gitmiştik. Nahil şapka takıyordu çünkü güneş vardı, "çıkar şunu cilalı ibo'ya benziyorsun." Dedim. O da bana "yavyiiim" dedi. Sinir oldum, Tokat attım, şapkası düştü. Artık yine nahil'e benziyordu.

Ardından Elimizde biralarla sıraya girdik. Ama Önümüzde epeyce uzun bir kuyruk vardı. "bekleyeceğiz mi?" diye sordum. "bekleyeceğiz." Dedi. "beklemeyelim." Dedim. O da "tamam." Dedi. Sonra beklemedik, önümüzdekiler sırada duruyordu hala. Biz yanlarından yürüyüp en ön sıraya geldik. Kimse bir şey demedi.

Aslında biri bir şey dedi, 80 yaşında bir amca epey tepki gösterdi; "girin sıraya eşşoleşekler biz varız, ne günlere kaldık be; terbiyesizler haysiyetsizler." Dedi. Durdum, amcaya baktım. O da bana baktı. Üfledim, düştü. Biz de Tekrar en öne geçtik.

Başımı nahil'in göğsüne yasladım. Etraftakiler "ay ne romantik" diyip duruyordu. Oysa ben sadece kalp ritmini ölçüyordum. Belliydi; tırsmıştı nahil. "korkuyorsun bebeğim." Dedim. "evet hayatım." Dedi. "korkma." Dedim, o da yutkundu.

"korkuyorsan yapmayalım." Dedim, "olur valla." Dedi.

"o zaman başka bir şey yapalım." Dedim. "ev boş." Dedi. Tokat attım, ağladı. Sonra sarıldım. O da bana sarıldı. "ama cidden kimse yok evde." Dedi. Bir daha tokat attım. Yine ağladı, ama bu sefer gidip az önceki amcaya sarıldım.