bugün

dwight howard

Orlando Magic'e 2004 yılında 1. Sıradan draft edildiğinde kendisinden beklentiler yüksekti, nba'de uzun süre pota altını domine edicek uzun hatta yeni Shaquille O'Neal geliyor diye tanımlamalar yapılıyordu, O'neal orlando magic'te oynarken saha içi istatistiklerinden ortalama olarak daha fazlasını yapmıştı howard.

kariyerinin başlarında orlando magic'te fena gitmiyordu ilk senesinde yılın çaylağı seçildi Sayı, ribaund, blok ortalamalarında zirveye oynuyordu üst üste 3 sene en iyi savunmacı ödülünü aldı takımı ile beraber konferans şampiyonluğunu kazanıp play off finali gördü.
Sempatik yapısı nedeniyle nba'de adeta en sevilen oyuncu haline geldi 2009 all star oylamalarında 3. Milyon oy alırken şimdi seçilemiyor bile.

Lakers macerasına atılmasından sonra istatistikleri orlando zamanına göre düşüş gösterdi büyük takıma gelince baskıyı kaldırımayıp kobe ile oynamaya alışamadı, ondan ana faktör oyuncusu olması bekleniyordu.

Houston'da zaman zaman performans olarak kendini hatırlatsada yeteneklerine göre devamlılığı eksik kaldı pota altında yaşı ilerledikçe daha fazla şeyler yapması beklenirken düşüş gösterdi nedense.
Bi dönem nba'de sempatik kişiliginden dolayı çok sevilirken şuan lakers günlerinde kendini begenmişliğin dibine vurmaktan, 6 yaşında bebeğine şiddet göstermekten en sevilmeyen oyuncu halinde.

Clippers karşısında deandre jordan'a bariz şekilde ezildi pota altında seride 3-1 gerideler elenmeleri yakın.