bugün

ırkı ile övünen insan

harold james diye bir amcanın alman kimliği diye bir kitabı var, yeni basımını piyasada bulamazsınız bu bakımdan ya kütüphaneye gidecek -böyle bir huy kaptığını tahmin etmiyorum, sonuçta hepiniz ortadoğulu amsalaklarsınız- ya da benim dediğime inanacaksınız.

bu kitabın bir bölümünde geçmişten bugüne alman vatandaşlar üzerinde tam da bu konu üzerinde yapılmış çeşitli araştırmalar ve değerlendirmeler var. özetle; 1945'den bu yana alman kimliği ile gurur duyan alman sayısı artıyor. bu son çalışmada yüzde 80'e yakın çıkmış -eskiden okumuştum elbetteki tam sayıları tutamıyorum aklımda- , ki bu oran büyük ihtimal türklerden yüksektir. alman diyorum, bugün yerleşmek için pek çok ortadoğulunun götünü vereceği adamların ülkesi. adam pek çok şeyiyle gurur duyabilir aslında ama tutmuş alman olmasıyla gurur duymuş. bence kimseye giren çıkan bişi olmasına gerek yok, böylelikle şu vasıfsızlık sorunu da çözülmüş oldu. alman gurur diyor diyorum, kürd; vasıfsızlar böyle yapar diyor. ilginç.

he diyelim ki vasıfsız. eee, bu onun suçu değil ki. belki siz orospu çocuklarının çok sevdiği gibi föşik dövlet onlara bahmamış ve vasıfsız olmuşlardır. bence burada da giren çıkan bir şey yok.

ben ırkıyla gurur duyan biri değilim açıkcası. bunun milliyetçilikle, ırkçılıkla alkası yok. milliyetçiyim ama ırkımla gurur duymam. belki dış seyahatlerimde. ama dediğim gibi kimseye giren çıkan bişi yok.

sonuçta neye sevinip, neye üzüleceğimizi, neyle övünüp neyle utanacağımızı zağroslu parazitlere soracak değiliz değil mi canım?