bugün

metamfetamin

gramı 60 lira civarı. ilk elden toptan alınırsa gramı 5-10 lira. zaten bu boku satan, içiyordur da. kendisi daha çok içtikçe, fiyata zam yapar. üretim yerleri kırsallar. batıda yazlık evler, doğuda köy evleri.

türkiye'de yaygın olmadığını söyleyenler olmuş. yaygındır efendim. diğer uyuşturucularla bir tutmak yanlıştır keza bunu kullanan insanlar evlerinden çıkmaz, gerek duymaz. yani yaygın olup olmadığını 'sokakta hiçkimse metamfetamin içmiyoooo sonuçta' diyerek anlamak mümkün değildir.

bunu içen (bkz: captagon)'da alır. antepliler için çerez.

lsd gibi bağımlılık yapmayan bir yarısentetikle yada esrar gibi doğal olan bir bitkiyle kıyaslanmaması gerekir. saçmalamayınız.

uyutmaz. bir duman alsan bile yeter. 24 saat ayaktasın net.

kristal şeklinde, buz gibi şeffaf. kristal büyüdükçe içimi daha kolay, toz halinde olması kötü. alüminyum folyoya döktüğününüz kristali, altından çakmakla hafifçe ısıtmak koşuluyla kristal erirken çıkan dumanı içinize çekerek (kağıttan yapılmış bir yuvarlak külahla, içi boşaltılmış rotring kıvamı birşey de olur.) kullanabileceğiniz bir uyuşturucu. yada ampul.

1 sefer kullanınca müptela olursunuz lafı yalandır. o kadar da değil mk. ama bağımlılık seviyesi çooook yüksektir. birkaç ay kullanım içinde elde yüzde yara bere çıkmasına sebep olur. sevdiğin bir yemeği yerken, heyecanlandığın bir insanla sevişirken yahut roller coaster'da en yüksek yerden yere çakılacakken pompaladığın adrenaline denk olarak dopamin, seratonin hormonu salgılatır. mutluluk, aşk, seks, başarı, özgüven insanı insan yapan tüm herşey çarpı 10 ile çalışır. uzun vadede çükün kalkmaz, vajinan ıslanmaz. (bu uzunluk kullanım oranına bağlı olarak 1 aya bile düşebilir.) fiziksel kabiliyet söz konusu olmadığı gibi, mental olarakta bir faydası yoktur. sadece mutlusun, hırslısın, seksisin, süpersin, şampiyonsun, bulunduğu ortam çok iyi, dünyanın en iyi insanları. somut bir şey? yok. ne koşarsın, ne coşarsın.

zamanında almanlar askerlerde kullanmış yazılmış ama askerler koşsun, zıplasın diye değil de, günlerce uyumasın, günlerce yemek yemesin, kendisini süper hissetsin diye kullanmış olabilirler. yok ekstazi gibi hızlı, mdma kadar soft falan filan hikaye. leş amına koyduğumun şeyi hareket yoksa bereket yoktur.

el-ayak koordinesinde zayıflama, yanlışlıkla birşeyleri kırıp dökmek ilk kullanımda bile barizdir.

ilk bariz bağımlılık belirtisi sinir stres içinde uyanmak ve aklına gelince ellerin titremesi.

vücuttaki yağlara hucüm eder. zayıflarsın aynı şekilde bedeninde sivilcemsi ama ucu beyaz olmayan şeyler çıkar. uzun süre kullananlar orada böcek olduğunu yada kaşıması halinde düzeleceğini düşünür. birkaç tane çıktı da geçecek der ama yalandır efenim. sırtında, omzunda, çükünde heryer yara bere içindedir.

kekelemek en belirgin etkisidir. 'a a a a a a eem em am am am am am am pulu uzatır mısın?'

uzun vade kullanım da, körelen hormonlar ve mafolan sinir hücreleri bir daha toparlanamaz.

meth etkisinde bir kadın. enseye dikkat. http://www.liveleak.com/view?i=7ea_1307996665

https://www.youtube.com/watch?v=hv_25StsttU tayland'dan bir video.

https://www.youtube.com/watch?v=z635wmV6e2U

türkiye üzerinden uzakdoğu'ya sevkiyat

kabartma tablosuyla taşınan metanfetamin

çin'de de insanlık için tehdittir

öncesi - sonrası