bugün

o kadın

Öyle çok Sezen Aksu hayranı bir insan değilim aslında ,tek bi albümüne para vermiş değilim.Ama O Kadın filmine gittiğimde farkettim Sezen Aksunun bir çok parçasını ezbere biliyorum, bilmek de değil hissediyorum aslında tam tanımlıyamıyorun da garip, saçma ... Sezen Aksu parçalarından bu kadar etkilenebileceğimi hiç düşünmemiştim. Oyle bir şeyki içiniz de gömdüğünüz ne kadar anınız varsa dışarı fışkırıyo o kadar duygu yükünün arasında aptallıyosunuz ne olduğunu bile farkedemeden oylece mal gibi kalıyosunuz , gözleriniz nemlenmiş burnunuzu çekerek..
Ne tuhafdır sinsi sinsi işlemiş içimize o parçalar ve biz farkına bile varamamışız ve ne garipdir ki kabullenmemek için çaba bile gösterememişiz, sanki bir den yıllardır görmediğiniz sevdanız gibi ortaya çıkıp o en unutamadığınız gülümsemesiyle ben döndüm demiş ve hiç bir tepki veremeyip sadece hoş geldin diyip baka kalmışsınız, tüm o kafanızdan yıllardır geçirdiğiniz, defalarca hesabını yaptığınız hesap sorma eylemleriniz, kininiz nefretiniz acılarınız oylece akıp gitmiş o gülümsemenin karşısında ve en aptal bakışınızla onun tekrar gideceğini bilerek kabullenmişiz acı çekeceğinizi bile bile. Aşk ne aptalca.
Acı çekmek te ayrı bi olay Sezen Aksu parçalarında , o kadar saçmaki mazoşist olduğunuza sizi ikna ediyor sanki , O parçalardaki aşk acısından mahvolmuş , ezilmiş, bitab düşmüş ,acınası insanın yerinde olmak onun gibi acı çekmek için can atıyosunuz siz de kahrolmak ızdırapların arasında içmeseniz bile eliniz de içki kadehi sigara eşliğinde güneşin doğuşuna ağlamak istiyorsunuz sebepsiz yere.En tuhafı da hayatınız da herşey normal gidiyordur, tüm o eviniz, işiniz, sevdiğiniz kadın , rutin olağan hayatınız her şey çok güzelken , dayak yemek için kaşınan insan modeli gibi huzur bulamıyorsunuz.
işte bu duyguları bana hissettiren O Kadın Sezen Aksu.