bugün

erol büyükburç un cenazesini provoke eden kişiler

yahu adam hakkını helal etmeyebilir illa herkes hakkını helal etmek zorundaysa cenaze namazı kıldıran imam neden cemaate 3 kere hakklarını helal edip etmediğini soruyor o halde. burada ben merhuma yapılan bir hakaret görmedim ama merhumun yakınlarının bu kişilerden helallik almayı denemek yerine ana avrat küfür etmeleri islamdan ne kadar uzak olduklarını gösteren vahim ve ibretlik bir olay. o kişelere saldıranlara sormak gerekir; adamlara haklarını helal etmedikleri için saldırıyorsunuz, dolayısıyla insanlardan helallik almak merhumun yakınları olarak sizin için de çok önemli, o halde adamlara saldırıp küfür etmek yerine tekrar helallik isteyebilirdiniz.

şimdi bazıları bu söyleyeceğime katıla katıla gülebilir ama islami kurallara göre cenaze defni esnasında cemaatten ölüye hakkını helal etmeyen varsa, o kişi hakkını ölüye helal edene kadar imam cenazeyi defnedemez.

katıldığım bir cenaze töreninde bu şekilde bir olaya tanık oldum gerçi o alacak verecek meselesiydi ve ölünün yakınları hakkını helal etmeyen kişinin mağduriyetini giderip helallik alarak ölülerini defnetti ama kimse o kişiye saldırıp ana avrat küfür etmedi.

insan sadece bir yakını musalla taşında olduğu zaman müslüman olduğunu hatırlarsa, sonuç bu olur işte.