bugün

öğrenildiğinde ufku iki katına çıkaran şeyler

özet geç piç diyenler için; bilimsel içerikli bir yazıdır.

gördüğümüz her şey ama her şey yani klavye, tuşları, laptop, odanın duvarları ve içindeki eşyalar, bina, bahçe, çiçekler, serçe parmağınız ve vücudunuzun geri kalanı, arabalar, fabrikalar, bulutlar, zihninizdeki bilgiler, hayalleriniz ve düşünceleriniz, kardeşiniz, amcanız ve diğer tüm akrabalarınız, ölmüş akrabalarınızdan geri kalan kemikler ve hatıralarınız, uçaklar, gemiler, deniz, oksijen, mineraller ve vitaminleri, bulutlar, kara delikler, diğer gezegenler, tüm evren!!!! evet bunların hepsi sadece ve sadece enerjiden ibaret. bir arkadaşınızın yanağına parmağınızla dokunmaya çalıştığınızda aslında dokunamazsınız çünkü atom çekirdeklerindeki ters kutup yüklü enerjiler birbirine iter ve kimseye dokunamazsınız. yani bir mıknatısı ters kutuplardan birleştirmeye çalışmak gibi bir şey olur. hissettiğiniz parmak değil itme gücüdür. düşünün beyninizdeki bilgiler bile enerjiden ibaret.

bilim adamları bu durumda kimi insanların tüm bilgilere ulaşabileceğini (bkz: laplace şeytanı) iddia ediyor. hani bazen size de olur ve dejavu dersiniz ya, işte aslında o sizin gelecekte olacakları görmeniz durumudur. yani o kadar çok bilgiye ulaşıyorsunuz ki geleceği tahmin edebiliyorsunuz. evet biraz karışık oldu ama şöy bir spoilerla açıklayayım gelecekte olacakların nasıl bir olasılık hesabı yapılarak bilinebileceğini;

--spoiler--
laplace şöyle diyor: nasıl ki astronomi de gezegenlerin hareket kurallarını bildiğimizde, hangi gezegenin ne zaman nerede olacağını biliyoruz..eğer evrende her parçacığın özelliklerini ortaya koyan yasaları çıkartabilirsek, neyin ne zaman nerede ne yapacağını kısacası geleceği önceden görmüş oluruz..

yani şöyle düşünelim. çok acaip gelişmiş bir bilgisayarda bir simülasyon programı yazdınız ve buna evrende var olan bütün yasaları ve evrende var olan her veriyi en ufak "parçasına" kadar girdiniz. en ufak bir "parça" bile atlanmamalıdır çünkü ufak bir değişiklik bile - kelebek etkisinden de bildiğiniz gibi - hiç beklenmeyen bir sonuç doğurabilir. bu bilgisayar "parçaların" birbirleriyle olan etkileşimini sürekli olarak girdiğimiz yasalar çerçevesiyle hesabetsin. işte o seçeceğimiz bir "parçanın" (insanda olabilir, bir toz parçası da veya bir meteor da) ne zaman nerede ne yapacağını, ne zaman yok olacağını bilgisayarın hesaplamaları sayesinde önceden görebiliriz. işte geleceği görme böyle birşey.
--spoiler--

hatta bir deneyde bir ada da bir maymunun öğrendiği bilgiyi diğer ada da bulunan maymunların da otomatik olarak öğrendiği söyleniyor ve buna (bkz: ortak bilinç) deniyor. lakin her şey ve herkes enerji. yani bir başkasının zihnindeki bilgiye ulaşılabilir. şimdilik bu hayal gibi gözükse de pek yakında artan bilgimiz ve teknoloji sayesinde bunlar gerçek olacak. kaldı ki yakın bir geçmişte kuantum fiziğini keşfetmemiz sayesinde ışınlamayı da gerçekleştirdik evet gerçekleştirdik. (detaylara buradan ulaşabilirsiniz: http://www.ntv.com.tr/arsiv/id/25349536/ ) dünya çok değişecek çok yakın çok. türkiye olarak bizde çok gelişiriz ancak 2 neden var önümüzde. 1ncisi; arap harflerini kaldırdılar bir gece de cahil kaldık. 2ncisi de yatıp kalkıp paralel ile uğraşıyoruz. tüm enerjimiz paralel yapı için harcıyoruz ama temizleyemiyoruz bunları. yoksa biz var yaa. ooooooo yani.... gençler gözümüzü açalım yarışta çok geri kalmayalım. batılılar teknolojiyi tekeli altına alıyor biz ise saçmalıklarla uğraşıyoruz. kuranda her şey yazmıyor emin olabilirsiniz. ben dindar değilim evet ama dindarların inançlarının sömürülmesini de istemiyorum. bir ilerleme kat edeceksek dindarı, ateisti , agnostiği deist'i hep beraber kat edeceğiz. bilime ilime yönelelim. elimizde ki çok ama çok kısıtlı imkanlarla çok şeyler yapabiliriz http://www.on5yirmi5.com/...mkanlar-buyuk-basari.html

bir başka örnek http://www.haberimport.co...lk-kez-konustu-326785.htm

umarım ufuk ayarlarınızla oynayabilmişimdir.