bugün

orta asya efsanesinin yalan olmasi

sabah gazetesinin bilim dışı psikolojik harekat çabası ..
sabah gazetesinin çakma genetikçiye söylettiği akp iktidarı eliyle türkiye nin dönüştürülmek istendiği federal ucubenin ilk adımı.
ilgili haber/röportaja bağlantı da :
http://www.sabah.com.tr/h...4CCEB7FC21A7BC937B4C.html

o kadar ustaca bir manipulasyon ki içinde bilim adamı lafı geçince uyduruk diş macununa iki kat para ödeyen necip milletim gelsin de buna kanmasın..
itham ediyorum:
1- kaç donörden örnek alındı? bu örnekler tüm populasyon hakkında bu şekilde bir yargıda bulunmaya bilim namusu açısından imkan var mıdır?
2- röportajda referans verilen genealogy alanında abd ve londrada yapılan araştırmalar anneden geçen mitokondrial dna üzerinde yapılmaktadır. yani bu araştırma ancak yahudi ler gibi soyun anneden geçtiği uluslar açısından anlamlıdır. türkler ve yüzlerce başka kavim açısından ise sadece bir tek anlamı olur ki:
türkler savaşta mağlup ettikleri ve erkeklerini kılıçtan geçirdikleri halkların kadınları ile aile olmuşlar onlarla birleşmişlerdir.
3- bu araştırmanın bu zamanlama ile yayınlanmasındaki amaç nedir?

edit:
türklük sadece bir soy bağı değil kültürel folklorik antropolojik harsi pek çok unsurun bileşimidir.
soy bağı unsuru tek başına ele alındığında ırkçılık olsa da bu bütüncül yapıda ele alınırsa diğerleriyle birlikte çok önemli bir tanımlayıcıdır. soy bağını bir ulusun kollektif algılamasından çıkardığınızda o ulusun direncini de zayıflatmanın bir yolunu bulursunuz.

ayrıca (bkz: atatürk ulusculuğu)