bugün

fırat çakıroğlu

ege üniversitesinde 4.yılım. fen fakültesinde öğrenciyim. allah nasip ederse de okulu seneye bitireceğim. herkes bilip, bilmeden ahkam kesmiş. ben de 3-5 kelam edeyim.

izmir'e yeni geldim. hazırlık binası edebiyat fakültesinin yanındadır okuyanlar bilirler. burada pkklı öğrenciler devrimci sol oluşumlarla beraber stand kurup, apo posterleri açıp, kürdistanla ilgili bildiriler dağıtıp, almayanlara da ters ters bakarlar. ve son ses kürtçe müzikler açıp, okulun huzurunu bozarlar. ve yüksek sese itiraz ettiğin zamanda '' özgürlüğümüzü engelleyemezsiniz tepkileriyle karşılaşırız.'

19 eylül 2011'de hakkaride 24 tane şehit verdik. ve hümanislikten ölen bu gruplar halay çekip, bunu kutladılar. ya düşünsenize kaç senedir terör belası var, nice öğrencinin yakınları, arkadaşları belki de şehit olmuştur. ülkede huzur yok, bunlar kutlama yapıyorlar. hazırlıkta pkklılardan nefret ettim.

ilerleyen yıllarda da nevruzda da değişen bir şey olmadı. soma için, kobane için okulu işgal ettiler. dersleri boykot ettiler.hocaları dövdüler. sınıflara '' pkk burada, biji serok obama, apo, YPG '' gibi küstahca, kışkırtıcı şeyler yazdılar. üniversite rektörü tırsağın teki. tehdit ediliyor bir şey yapamıyor. polis bir şey yapmıyor. can güvenliği kimsenin yok. inanın yok. güvenlik basiretsiz. canımızı polise mi, özel güvenliklere mi emanet edeceğiz bilmiyorum. eğer işimiz bunlara kalmışsa ölüm pek uzak değil.

edebiyat fakültesine ipini koparan mevlana mahallesinden gelebiliyor. orada da bir dönem yaşadım. pkklıların yoğun yaşadığı mahalledir. ve ilginç bir şey diyeyim. edebiyat fakültesindeki pkklıların pek çoğu üniversite mensubu da değil. bölücüler, pislikler, gerici zihniyettedirler. bunlar fişlerler kendilerine karşı olanları faşisttir diye aynısını fırata yaptılar.

şuraya varayım ege üniversitesinde sağ-sol çatışmıyor sevgili yazarlar. milletini sevenlerle bölücüler çatışıyor. pkklılar. ve bu pkklıların kaybedecek hiçbir şeyi yok. bu kafirlere karşı dikkatli olmak gerekiyor..

cenazeden yeni geldim, merak edilen bir şeyler varsa cevaplamaya hazırım.

tanım : ege üniversitesinde kalleşler tarafından öldürülen bir yiğit(!)