işte benim stilim

işte benim stilim, tv8 de yayınlanan bu tarz benim yarışmasının yeni adıdır. yalnız şöyle bir durum var. tv8 deki yarışma orjinaldir. programın yapımcısı caner erdemdir. show tv de yayınlandığı zaman kanalla anlaşamadıkları için sözleşmeyi fesh etmişlerdir ve tv8 ile anlaşmışlardır. bunun üzerine show tv aynı formatı, aynı isim, farklı jüriler ve sunucuyla, joker yapıma yaptırmıştır, resmen format çalarak yayınlamaya başlamışlardır.

taraflar mahkemeye gitti ve sonuç olarak isim hakkının show tv de, format hakkının da tv8 de kalmasına karar verildi. bunun üzerine tv8 ismi değiştirdi. ve show tv nin de format değişikliği yapmasına karar verildi. yalnız show tv isim hakkı için 1 milyon lira yatırmalıdır diye okudum haberde. yatırıldı mı yoksa hala yatırmadı mı, o net değil.

sonuç olarak; mahkemenin tedbir kararıyla show tv nin bu tarz benim adıyla başka bir yarışma düzenleyebileceği ancak konsept, moda, trend içerikli program yapamayacağı bildirildi. böylece bu tarz benim programı sadece tv8 de yayınlanabilecek.