bugün

çanakkale savaşını ingilizler istedi diye kazandık

tamamıyla 1. dünya savaşının gerçeğidir.

ingilizler istanbul'a 5 çayına gelmek için yola çıkıyor, istanbul'u alıp rusya'ya yardımı götürecek, refaha eren rusya'da da imparatorluk (beyaz ordu) gücünü tekrar toparlayıp rejim değişikliği olmadan savaşta yine etkin rol oynayacak ve asya bölgesini kontrol edebilecekti. ama amerika'nın aklına gelen büyük bir proje bu ingiliz taktiğini normal bir taktikten görünen taktiğe çekiyor, aslında yola çıkmış olan komutanlara ölme emri veriliyor ve boğaz savaşını osmanlı lehine sonuçlanmasını istiyordu.
bu sayede rusya güçsüzleşecek, müttefik rusya düşecek, yerine kızıl ordu destekçisi komunist bir devlet kurulacaktı. bunu da sağlacak tek kişi amerika'da o anda sürgünde olan lenin olacaktı.

sikkofield'ın da blogunda bahsettiği gibi amerika bankerleri ve hükumeti kaostan beslenme taktiği ile karşısına çok büyük bir düşman üretecek ve bu sayede kaos durumuyla cebine para indirecekti.

konumuza dönecek olursak, başta rusya'yı kurtarıp istanbul'u alma çabasında olan ingilizler, rusya konusunda ikna olmuş, kendi limanlarında 3-4 gün boyunca müttefiği rusya imparatorunun sürgündeki vatandaşı lenin'i ağırlamış, bu ağırlamanın ardından 2 yıl geçtikten sonra rusya'da lenin önderliğinde kızıl ordu hükumeti devralmış ve artık amerika'nın rusya üzerindeki büyük gücü başlamıştır.

yani demem o ki osmanlıymış mustafa kemalmış bunlar yalan bu çakma zaferde. bu savaşı hem büyük kara kuvvetleri hem de deniz kuvvetleri olan ingilizler kasıtlı olarak kaybetmiştir. komutanlara gerekli bilgi akışları sağlanmamış, amerikan ajanlar tarafından savaş saptırılmış ve osmanlı ordusunun da gücü ile rusya batırılmış, istenilen ve daha az güçsüz olan bir devlet kurulmuş, almanya'ya karşı yaptırım uygulayabileceği uslu çocuklar kızıl ordu adında toplanmıştır.

edit: ulan hem kemalist kesimi hem milliyetçi kesimi hem de ak partili osmanlı sevdalılarını tek noktada birleştirdim ya bana da helal olsun.

- yazımda anlaşılmamış, açıklanmamış noktalar var sanırım biraz daha açık dille yazayım. ben burada ne atatürk'ün askerlik kabiliyetine ne de türk ordusunun gücüne laf atıyorum. ama gelin görün ki ben istanbul adı verilen ve savaş çıkarmaktan başka bir işe yaramayan bir yer için 250 bin askerin şehit olmasına öncelikle karşıyım.
- ikinci bir husus olarak da çok sorulan ve söylenen bir konu "madem ölecekler neden ingilizler asker gönderiyor" diye bir laf ya da soru yiyorum. bunun açıklaması basit, savaşa gelen anzak ordusunu ingilizler yönetiyor. 3-5 tane subayın, general'in ölümü koyar mı sizce? adam avustralyasından, brazilya'sından adam getirdi, kaç tane ingiliz öldü allasen? 3-5 tane subay be general dışında ölen herhangi bir ingiliz bile yok!