bugün

mersin eml de çekildiği iddia edilen görüntüler

rezalet görüntüleridir.

http://www.odatv.com/n.ph...pici-bir-ornek-0301151200

Bu ülkenin bir okulunda bu ve buna benzer örnekler yaşanıyorken hocasına karşı her türlü saygısızlığı yapan oksijen israfı herifler (Evet herifler kendileri bunlara çocuk falan demiyoruz herhalde?) utanmadan bir de bu faaliyetlerini videoya çekip internet üzerinden yayabiliyorken ne yazık ki pek sevgili sözlük yazarlarımızın gündemi yine öğretmenin bir yılda kaç gün tatil yaptığı.

Evet eylül ayından beri öğretmenlik yapıyor oluşum bana bir çok şey öğretti. Öğretmen ünvanını taşıyan insanların yüzde sekseninin dedikoducu mahalle karılarından yahut kahvehane heriflerinden farksız olduğunu öğrendim. Bir ideolojik aygıt olarak okulun temel maksadının, üretim aracı olarak kullanılabilecek vasat insanlar üretmek olduğunu akademik eğitimin ikincil sırada yer aldığını öğrendim. Daha bir çok eksikliği bir çok yanlışı defaatle belirttim yazdım ama işin bu kısmıyla ilgili de bir eyler demek gerekiyor.

Video gösterilen eylemlerin aklanır, hoş görülür, affedilir yanı yok. Videoda yapılan eylemlerde aylardır eleştirdiğim eğitim sisteminin, beceriksiz öğretmenlerin, disiplin histerisinin bir suçu yok. Videoda toplum içerisine salınmaksızın itlaf edilmesi gerekilen bir takım yaratıkların saygısızca, tiksinti uyandırıcı, acınacak derecede beyinsizce hareketleri var. Bu hareketlerde suçluyu aile olarak, toplum olarak, eylemi gerçekleştiren zina mahsüllerinin ta kendisi olarak bulabiliriz. Bunların her birinde aynı derecede haklı oluruz fakat bunlardan daha kesin olan bir şey var. Öğretmenler (Ne kadar kültürsüz, beceriksiz, vasıfsız olsalarda) ortaokul ve lise öğrencilerinin önünde devamlı olarak bir insanın maruz kalmaması gereken durumlara maruz kalıyor. işte bu yüzden mesela öğretmenin maaşını değil, tatilini değil, çalışma şartlarını düşünsek, öğretmenliği daha az saygısızlığa uğranabilir bir meslek yapmaya çabalasak daha doğru düzgün insanlar öğretmen olmak istemez mi mesela?