bugün

sözlük yazarlarının itirafları

Lisede Edip hocam hep şöyle derdi. Olum kendinize edindiğiniz arkadaşlarınız sigara muhabbeti için değil, kahve muhabbeti için değil, sizi geliştirebilecek arkadaşlar olsun.

Düşününce son zamanlarda edindiğim arkadaşların bana bu konuşmayı defalarca hatırlatması beni mutlu ediyor.

Mesela Bursa’daki arkadaşlarım bu konuda resmen çok önemli yere sahipler. Katil Ahmet’in farkında olmadan benim farklı açılardan bakmamı sağlaması, Kral Okan Kaya’nın olaylara dini ve toplumsal açıdan bakmamı sağlaması, Hamza’nın bana nutuk nasıl atılır ayar verirken nasıl bir tavır alınır dersi, Sercan’ın bir ideolojiye körü körüne bağlanmanın etkisini resmen gözler önüne seren çıkışları hep önemli oldu.

Bunun gibi üniversiteden de arkadaşlarım var. Ama şunu farkediyorum. Bundan 6 ay önce yazdığım yazılar ve düşüncelerim bana toyca geliyor. Ve bugün yazıp çizdiklerim de bundan 6 ay sonra aynı hissiyatı verecektir. Kısacası gelişiyorum. Büyüyorum ve olgunlaşıyorum. Kafa olarak fikir olarak hem de. Birçok insanın 18 inde liseden mezun olduğu gibi yarıda kestiği ilerlemeyi ben hala devam ettiriyorum ve bunu kendi içimde hissediyorum. Geliştiğimin farkındayım ve çevremdeki insanları fikirlerimle, tüm açıları görmeyi çalışarak etkilemek için elimden geleni yapıyorum. Özellikle diksiyon ve hızlı karar verme ile yabancı dil konusundaki eksikliklerimi giderebilirsem akademik kariyer için kendime oldukça güveniyorum.