bugün

15 aralık 2014 uefa avrupa ligi kura çekimi

bir galatasaraylı olarak her iki takımımıza da güçlü rakipler gelmesini dilediğim kura. ama inşallah elerler de. açıkçası ben beşiktaşın liverpoolu eleyemeyeceğini düşünmüyorum. ama aalborg çıksa mesela, kendi evinde bir beceriksizlik sonucu golsüz berabere kalsan deplasmanda üç buçuk atıyorsun mecbur. bizim yerli oyuncular da yeterince profesyonel olmadıklarından mıdır nedir, konsantre olamıyorlar bu tarz maçlara. bir yerde onlar da haklı, aalborgu elesen "köy takımını yendiler" denilecek. elenirsen zaten kepazesin. ama bir liverpool çıksa, ya da roma mesela; adım gibi eminim ki şu anki beşiktaş çatır çatır oynar. o konsantrasyonla eleyebilir de bu takımları ki böyle bir durumda da ister istemez futbolcularda "liverpoolu elemişsek uefayı neden alamayalım?" düşüncesi oluşur.

açıkçası bıktım artık yıllardır süren "fenerliler bizi yuhalamışlardı şimdi sıra bizde" "beşiktaşlılar arsenal pankartı açtıydı" tarzı nefretten. ben şu kuralara bakınca bir yığın ingiliz takımı, alman, italyan takımı falan görüyorum. hiç aklımda kalmıyor hangi takım katılmış hangisi bu sene katılamamış veya elenmiş diye. o yüzden bizim takımlara da aynı gözle bakıyorum. herkes benim gibi görmek zorunda da değil, bazıları da diyebilir ki "sırf türk takımı diye neden bjk/gs/fb/ts yi destekleyeyim?" o da onun bakış açısıdır. saygı duymak lazım. ama bunu herkese genellemenin de mantığı yok.

dalga geçmeye gelince. elbette bu da olacak. bu sene biz alay konusu olduk, geçmişte beşiktaş da, fener de alay konusu yapılmıştı. futbol bu haliyle güzel zaten ama bunu bir kine nefrete dönüştürmenin de anlamı yok.

fakat bu sene bence daha özel bir durum var. ülkemizin gündemi çok sikik, sokuk bir hal aldı. artık siyasetten nefes alamıyorum resmen. milenyum dönemini anımsatıyor bu bana biraz.
o zaman da ekonomi kesattı, insanlar tutunacak bir şeyler arıyorlardı. şimdi fena mı olur mesela beşiktaş uefayı alsa, bu sefer de onlar göğsümüzü kabartsalar, trabzon çeyrek final falan oynasa? vallaa ne yalan söyleyeyim ben çok mutlu olurum. en azından sosyal hayatın komple siyasete sıkıştığı şöyle bir dönemde bir mola gibi bir şey olur bu benim için.

özet: yağlıoğulları giyim ltd. aş. temsilcilerimize başarılar diler!