bugün

türkiye den demokrasi manzaraları

http://www.milliyet.com.t...detay/1971340/default.htm

80 yıl önce iktidar olan partinin genel başkan yardımcısı, bütünüyle millet tarafından anlaşılmamış bir olay için özür diliyor, özrün sözde muhattabını bu kesmediği gibi devlet yönetiminden de aynı tavrı bekliyor.

bakın artık sıktınız. bu devlet ve halkı bir savaş falan kaybetmedi. fiilen yenilmedik lan alçaklar! kime ve neye göre kimden ne için özür dileyecekmişim ben? maçanız sıkıyor mu, hadi tarihçilerden bir komisyon kurulsun da, o dersim olayları ile ilgili ne yaşanmış tek tek çıkartılsın. ama komisyonda herkes olacak, size arka çıkan da, karşıt görüşlü olanlar da. ona göre sonuçlansın; sonra sabiha gökçen e artistlik taslayın.

allah allah ya! demokrasi sözcüğünü ağzına dolayanların dönüp dolaşıp geldiği yerde ben tazminat ödemeye doğru gidiyorum. ya ne için? başı sonu belli olmayan olay için. delikanlıysanız, belli edin, af dilenmesi gerekiyorsa her türlüsünü dileyelim, geçmişi tekrar yaşama şansımız olmadığı için günümüz koşullarında nasıl tazmin edilecek o ortaya çıksın. yok, tablo bulanık, sen gelip bulanık tablodan net bir sonuç çıkartıyor, bulanıklığı aşmaya yanaşmıyor ve sonuç da aleyhimize işliyorsa; kusura bakmayın; ya hainsiniz, ya da olan bitenden bir çıkarınız var. öyle anlatıyorlar ki sanki özür dilerim diyecek birisi, diğerleri de peki diyecek falan. bedava mı kardeşim bunlar; bedeli var; bedel deyince de benim diyen zenginin cebinden çıkartıp ödemeye razı olacağı kadar ucuz bir bedel değil, söyleyeyim.