kuran in insanliga kazandirdiklari

islam dinin kitabinin insanliga neler kazandirdigini sorgulayan ama tek tarafli ifadelerin genelde yer aldigi dusuncedir.
sorgulanmiyor diye sorgulanmasi yasaktir anlayasini hangi ayetinde gecmektedir merak etmekteyim. aklima eski bir reklam slogani geldi: 'agzi olan konusuyor.'
herkes doktor, herkes bilim adami, herkes din alimi...
iyi bir ateist olabilmek icin bile bastan sona butun ilahi kitaplari okumak gerekmektedir. okudugunuz ayetlerin basini sonunu bilmeden anti-allah tezleri uretmek desteksiz sallamaktan baska bir sey degildir. insanlarin inanclarinin safsata oldugunu dusunebilirsiniz. zaten herkes allah'a inanacak diye kimse zorlama yapmiyor. birkac arap ulkesinin uygulamalarini islam sanmak aptalliktir. islam'in insanlari kotuye yonlendirdigini hangi ayeti ile yaptigini gosterin.
en basitinden bir erkegin sahitligi iki kadinin sahitligine esittir gibi benzer bir ifade bulunmaktadir. bu kadinlari asaglamak degildir aksine kur'an-i kerim'in dunyaya geldigi zamanlari dusunucek olursaniz kadinlarin hicbir hakki yoktu, bazi uygulamalar insanlara biranda kabul ettirmek zor olacagindan oncelikle iki kadinin esitligini ortaya cikarmistir. bir dusunelim simdi; ataturk cumhuriyet'i kurarken birden bire halifeligi kaldirabilmis midir? hayir. neden peki? cunku insanlar tepeden dusme yeni uygulamalara hemen alisamazdi.
goruyoruz ki inananlar kadar inanmayanlar da dusunmeden, sorgulamadan sadece yargiliyorlar. saygi duymuyorsaniz bile once ogrenin sonra tezlerinizi ortaya koyun.