bugün

radiocinematelevision

Fenerbahçe Fanatikliği ve Galatasaray düşmanlığı sebebiyle spor yorumlarında objektif olamadığını ve spordan keyif alamadığını düşündüğüm yazar.
Empati kuramamaktadır. Bir Türk takımının Avrupa kupalarında kaybetmesini istemektedir. Bu şekilde de üzmektedir. Galatasaray da, Fenerbahçe de, Beşiktaş da, Trabzonspor da Türk Takımıdır. Türkiye ve Türk futboluna önem veren biri Avrupa kupalarında oynayan her Türk takımını destekler. Bunun tartışması olamaz.
Ligde Fenerbahçe lehine üç maçta hakem hatası yapılmıştır. Galatasaray maçında taca çıkan toptan gol atmış, Gençlerbirliği maçında Alper' in kendini bırakmasıyla yanlış bir penaltı ve gol kazanmış, Beşiktaş maçında Olcay' ın atılmasından önce emenike' nin faulü, ceza alanında kadlec' in elle oynaması ve Mehmet topal' ın Demba ba' yı düşürülmesi kaçırılmış, kötü futbol oynayan Fenerbahçe böylece liderlik konusunda avantaj sağlamıştır.
Öte yandan Fenerbahçe' nin iyi alan ve adam markajı yaptığını kabul ediyorum. Eğer bir fanatik olsaydım bunu belirtmezdim ama değilim.Burak ofsayttan gol attı, bunu da belirtiyorum. Demek ki fanatik değilim.
Galatasaray da Fenerbahçe de köklü spor kulüpleri... Galatasaray'ın da bayan basket, yüzme, briç, son yıllarda da erkek basketbol alanlarında önemli başarıları var. Yani sporda birden fazla dalda başarılı olan tek kulüp Fenerbahçe değil. Ama Aziz Yıldırım gibi rakip kulüplerle olan dostluk bağlarındansa kırıcı rekabeti ön planda tutan birinin başkan olduğu kulübün fanatiğinden bunları kabul etmesini bekleyemem.
Kendisinin fanatiklikten kurtulup spordan keyif almasını dilerim. O zamana kadar sporun güzelliklerini kaçıracak.