bugün

türkiye den demokrasi manzaraları

http://www.odatv.com/n.ph...erbiyesiz-dedi-0411141200

Sabah'ın haberine ne olduğundan ziyade Sabah'ın haber yaptığı noktadayım.

bilmem kaç yıldır ankara belediye başkanlığı yap, kanal sahibi ol, koca yaşlı başlı adam; ama baksan insan vasfı yok. içme suyu ile ilgili verecek yanıtı olmayınca aklı sıra laf sokarak üstünlük sağladığını düşünen zavallı.

eğer insan makam sahibi, varlık sahibi olup da insanlara laf yetiştirerek kendini tatmin ediyorsa, hem de bunu üslubunca değil de son derece terbiyesiz bir şekilde dile getiriyorsa bir kere insani açıdan gelişimini tamamlamamış, eksik insandır. o kadar görmüşlük geçirmişlik bir işe yaramamış, muhafazakar kültür falan da kurtarmamıştır.

bunun gibi, geldiği yeri özümseyemeyen, orada oturmaya layık başkalarına da ayıp ettiğinin farkında olmayan binlerce cahil mahluğun köleleriyiz işte. suyun çamur akıyorsa eşşek gibi içeceksin, işyerinde tedbir alınmıyorsa imha edilen haşereler gibi öleceksin, trafiğe çıktılarsa onlar geçecek sen bekleyeceksin, onlar dolaşıyorsa sen ortalıkta dolaşmayacaksın, konuşmayacaksın, hatta sigara içmeyeceksin. sonra bu mahlukattan maaşlanan bir sürü asalak da bunları güzelleyen yazılar yazacak, sen bir de bu asalakları dinlemek ve okumak için üstüne para vereceksin. sana küfür de etseler haklı olacak, mahluk dediğin zaten devlet kurumlarının her yerinde ve devlet kurumları da vatandaşa hizmet etmesi gerekiyor normalde. kime hizmet etmiş oluyor bu durumda? efendim?? ha, parasını bastırıp alsalar anlarım da, lan bunların hepsinin parasını da sen-ben veriyoruz. fark etmiyorsun vergi diye kesiyorlar. anladın mı??? yok, aymamışsınız.

yeni türkiye, ileri demokrasi falan geldiğimiz yer burası işte. sizce de artık birilerinin hiçbir işi beceremeyeceği belli değil mi? özel şirket olsa normalde böylelerini beslemek yerine kapının önüne koymak uygun düşler, ama ben sanmıyorum zamkla kendini yapıştırmış bu insanların cesedini zımparayla o koltuklardan kazıyabilelim.