bugün

ben bu yazıyı başbakana yazdım

merhaba başbakanım nasılsınız? sıhhattesinizdir inşallah.

kendinize saray yaptırmışsınız hayırlı uğurlu olsun. ama anlamadığım eskisinin neyi vardı damı su mu akıtıyordu? herneyse isminide ak saray koymuşsunuz çok manidar buldum doğrusu. aklıma hemen amerika daki beyaz saray geldi her nedense.

350 milyon dolar masraf edilmiş sanırım ak saray yapımı için. atatürk orman çiftliğinin ortasına yapmışsınız. ağaçları ve ormanı seven bir başbakanım var (!) diye övünürdüm ben oysa.

çözüm süreci ne durumda başbakanım eşkiya şehre indi haberiniz var mı? annelerin ciğeri yandı. yüksekovanın en işlek caddesinde kalleşçe arkadan saldırdılar. diyarbakırda eşinin gözleri önünde saldırdı kansız köpekler. kızmayın başbakanım ama umarım işid bu peşmergenin, ypg nin ve pkk nın kökünü kazır inşallah.

bu arada peşmergenin sınırdan geçişi 2. habur vakası değil mi sizcede? hemde 29 ekimde yapılmış olması yine çok manidar geldi bana.

karaman'da maden kazası oldu. işçiler yine yerin metrelerce altında mahsur kaldı. inşallah sağ salim çıkarlar. yine ekranlara çıkıp bu işin fıtratında var türünde bir açıklama yapacak mısınız? işçiler yerin altında yemek yiyecek yemek için dışarı çıkmayacak gibi bir madde torba yasada araya sıkştırılmış yemek saatine denk geldi facia. yemek için dışarı çıksalar hepsi kurtulacaktı başbakanım. soma'daki faciayla alakalı kimler cezalandırıldı. kimlerden hesap soruldu? yoksa o godomanlar yine kurtardı mı yakayı?

bu arada. 350 milyon dolar parayı duyunca aklıma emine akçay geldi. kimdir bu emine akçay diye soracak olursanız. emine akçay bir anneydi. kocası uzun süre işsiz kaldı ev kirasını ödeyemedi odun alacak parası bile yoktu oduncuya gitti. elinde 3 5 kuruş vardı oduncu bu paraya odun olmaz deyip geri çevirdi ısrar etti emine anne oduncuda bir çuval odun verip gönderdi. evine geldi ve odunları yakmayı denedi ama bi türlü yanmadı ıslaktı odunlar. çaresiz fön makinesini çalıştırıp çocuklarının eline verdi ve kendisi diğer odaya geçip kendini astı. işte böyle başbakanım kıssadan hisse zor iştir anne olmak, baba olmak.

benide soracak olursan başbakanım. öğrenciyim. aileme yük olmamak için fellik fellik iş arıyorum. part time full time ne olursa. derslerimide layıkıyla veriyorum. cebimde 4 yıl önce aldığım telefonum bozulup duruyor değiştiremedim şu kahrolasıyı. son aradığımda anneme param var diye yalan söyledim param bitmişti. arkadaşlardan borç harç idare ediyorum. iş başvurusu yaptım mülakata çağırdılar sonucunu bekliyorum başbakanım çok heyecanlıyım.

benden bu kadar başbakanım aklıma geldikçe yazarım yine hadi sağlıcakla kalın.