bugün

al gore

300 yıl sonra bir üniversitedeki tarih dersinde şu şekilde anlatılacak kişidir;

"2001 abd seçimlerinde abd aristokrasisinin iki kuklası al gore ve g.w. bush başkanlığa aday gösterildi. aristokrasinin planlarına göre bu seçimi g.w.bush kazanmalıydı. al gore da george bush'un kazanmasını bekliyordu. hatta seçimleri kaybettikten sonraki yapıcağı açıklamıyı seçim sonuçları açıklanmadan hazırlamış bulunuyordu. lakin aristokrasinin seçim senaryosu hesapları tam tutmamıştı. aristokrasi son anda bir müdahalede bulunurak al gore'un seçimden çekilmesini sağlamıştır. böylece epey önceden belirlenen g.w.bush başkanlık koltuğuna yerleşti. "

al gore'un gerçek bir aktivist olmasına inanmak gerçekten biraz ahmaklıktır. yani diyelim ki al gore başkan seçilmiş olsun. abd bütün savaşlardan çekilip bütün fabrikalarını kapatıp küresel ısınmayımı durduracaktı. düşünün al gore başkan oluyor 3 dakika sonra bütün haber kanalları pardon yanlış söyledik o değilmiş diyor. hadi onu bush en fazla yuzde 1 al gore un onunde olmuş olsun dünyanın bütün düzeni o yüzde 1 kişinin eline mi geçti bir anda?

diyeceğim şudur ki al gore hala abd aristokrasisi için çalışmaktadır. live earth filan yalan. başkan seçilmeden live earth ü organize edebiliyorsa başkan seçilince küresel ısınmayı kökünden mi çözücekti?

bu son nobel barış ödülünü alması ise gerçekten komik. artık nobelin kabak tadı vermeye başladığı bu dönemde nobel komitesininde kendi amacını belirlemiş olduğunu görüyoruz.