bugün

zorunlu din dersinin insan hakki ihlali olmasi

avrupa insan hakları mahkemesinin saçmaladığının kanıtı. evet belki gereksiz olabilir ama insan hakları ihlali de neyin nesi? o zaman matematiği sevmeyen çocuklara matematik, fen sevmeyen çocuklara da fen göstermek ihlal olmuyor sanırım. 6 yaşına gelince soralım çocuklara tek tek ne öğrenmek istersiniz diye. ona göre de sınıflara ayıralım. gerçi bunu isviçre'de bile uygulayamıyorlar ama neyse. biz geri kalmışız bir tek.

idrak yollarında iltihaplanma sorunu olan arkadaşlar için edit ve bir de eşantiyon olarak büdüt: canım arkadaşım fen, matematik gibi bilimlerle din bilgisini nasıl karşılaştırdığıma bir taraflarınla gülmeden önce otur bir düşün. bu adam ne diyor yahu diye. evet kararı beğenmediğim için direkt yobaz damgası vurmuş olabilirsin. işte o senin geri kafalılığın, önyargılılığın. nasıl insan hakkı ihlali olur bu ders yahu? din kültürü dersi islamiyet dersi değildir ki zaten. nedir adı? din kültürü ve ahlak bilgisi. uygulamada neyse ney fakat resmiyette budur. evet çocuklara sure ezberleten din hocaları da var. fakat eğer inanmadığımız şeyleri öğrenmek zorunda değilsek ben matematik görmeyi hiç istemezdim. emin ol. 2 artı 2 eşittir 4'müş. neden lan? neden dört? e hadi biraz sorgulamacı olsanıza. yok o pozitif bilimdir. tanrıyı ve dinleri yaratan insanlarsa pozitif bilimi kim uydurdu lan? cevap versenize bana.

sekonder edit: anlamak istemeyenlerle boş tartışmalara girmiş bulunuyorum. verdiğim rahatsızlık için özür dilerim. forum tarzı entrylerimi de alıp gidebilirim. ha yeri gelmişken neydi forum tarzı entry? tanımsal bilgi içermeyen entry olabilir mi? ya da en sewdiim shey tarzı bir cümleydi değil mi? hadi bir de format ezberleyip gelin bakalım. yukarıda kapı gibi tanımım var benim. dikkat ederseniz ''bence saçmalıo bu avrupa insan hakları mahkemesi nalakası var yaw''? gibi bir cümleyle başlanmamış entariye. neyse selam ederim hepinize. bir de prim yapmak için entrylerime sataşmasanız süper olacak vallahi. adama endoplazmik retikulum ne işe yaradı öğrendik de? dedim. bana birisinin tıp fakültesine girmesine ve kansere çare bulmasına bile yardımcı olabilir dedi. e o zaman din kültürü dersi de doğruyu bulmasına yardımcı olabilecektir bu pencereden bakarsak. en nihayetinde öğrenmek istemedim golgi aygıtı gibi şeyleri sonucunda da fen bilimleriyle fazlasıyla alakasız bir bölümde okuyorum fakat yine bana zorla öğrettiler o şeyi değil mi pek değerli yazar arkadaşım? ihlal ettiler benim haklarımı zorla öğrettiler... tabi siz yine cımbızla kelime ayıklayın entryden. istediğiniz gibi anlayın efendim. sizi allah'a havale ediyorum.