bugün

allah ile zeus arasındaki farklar

Şimdi, ateist takımın temel argümanlarından biri şudur sevgili dostlar, " dünya da binlerce din var. ya senin değilde öteki adamın inandığı tanrı gerçekse?" evet gerçekten güzel bir soru. açıklamaya geçelim. çok basit bir yöntemle, eleme usulü ile gidelim.
bir tanrının var olabilmesi için insanlarla irtibat kurması ve iletişime geçmesi gerekir. misalen yunan tanrılarını ele alalım. yunan tanrıları uydurmadır. çünkü öyle tanrılar mevcut değildir. eğer zeus gerçek olsaydı insanlara haber verir "gençler sizi ben yarattım, ayık olun" derdi. aradan geçen binlerce yıla karşın apollo veya hades yahut başka herhangi bir uydurma tanrıdan ses seda çıkmamıştır. bu şekilde bir mantıkla düşündüğümüz zaman elimizde 4 tane din kalır. bunlar; islam, hristiyanlık, musevilik ve hinduizmdir. bu dinlerde yaratıcı, insanlarla iletişim kurmuştur. ayrıca bu dinler dünyanın kalabalık inananlarına sahip dinlerdir.
yani sebr ve taksim usulü ile düşünüp uydurma tanrıları bir kenara itersek geriye sadece 4 tane din kalır. demek ki neymiş dünyada binlerce değil elle tutulur 4 tane din varmış.