bugün

ekmeleddin mehmet ihsanoğlu

cumhurbaşkanlığı makamı için hayli fazla olduğunu düşündüğüm, parti kurup iktidara oynaması gerektiğine inandığım muhteşem bir siyasi karakter adayı.
kendisini The Daily Show'da John Oliver karşısında izledikten sonra daha da hayran kaldım, yumuşak uslubu ile ülkede barış rüzgarları estirebilecek bir başbakan olabilirdi. kabul edelim ki bu ülke sağcı ve daha uzun yıllar hep sağ partiler tarafından yönetilecek. akp nin alternatifi yine ancak muhafazakar bir parti olacak. chp, siyasi tarihinin en temiz, en dürüst, en eşitlikçi dönemini de yaşasa, ''rte nin kasıtlı algı yöntemleri'' sayesinde adeta sadece alevileri temsil eden bir parti haline geldi (imaj olarak). ülkede son 50 yılın en mezhepçi iktidarının tüm medya kolları ile mezhepçiliğin dibine vurduğu şu günlerde muhalefetin çıkarabileceği en muhteşem adayı çıkardığına inanıyorum. aksini düşünenleri fazlası ile hayalperest ve mantıksız buluyorum.

madem bu ülkenin kaderi sağdan gidiyor, öyleyse geçmişi temiz, eğitimli ve yobaz olmayan bir isim yapsın şu işi. ben bu adamda utanacak, kızarabilecek bir yüz gördüm, bazen sadece insanların yüzlerine bakmanız yeterlidir. bu adamın yüzünde, gözlerinde ve dahi geçmişinde kin, nefret, öfkeden eser yok.

hadi chp li, ulusalcı ve kemalist tipleri anlıyorum, onların tepkilerinde bir tezat söz konusu değil ancak, bu adamı eleştiren, dalga geçen akpli ve muhafazakar insanları hiç anlayamıyorum. bu tiplerin yaptığı tamamen iki yüzlülük ve tam anlamıyla bir tezat. kendi kendileri ile çeliştiklerinden bi haber, sözde chp ile alay ediyorlar ancak kendileri gülünecek haldeler.

hani chp halkı iyi okuyamıyordu? halkı anlayamıyordu? aday olarak metin feyzioğlu yahut ilker başbuğ gösterilseydi eleştiriler bu yönde olacaktı, ''bu halk bu adamlara oy vermez, chp bunu ne zaman anlayacak? chp halkı tanımıyor'' ...vs geyikler dönecekti ve gerçekten de haklı çıkacaklardı neticede.

şimdi sanırım rte ile birlikte fanatikleri de ters köşe oldu ve ne dediklerini bilmiyorlar yahut gerçekten zannedildiği kadar dini değerlere yakınlıkları yok. kendi partilerinin adayı olmadıkça, islama yakın kişilere de bok atabilmekten geri kalmıyorlar. afferin chp ye, sonunda bu ülkede halkın nelere değer verdiğini anlamış, güven verici, geçmişi tertemiz ve islami geçmişi olan bir aday seçebilmiş demek gerekmezmiydi?

ey dalga geçen muhafazakar arkadaş, hiç düşündün mü acaba? akp alevi mezhebinden ve alevilik geçmişi olan bir aday çıkarabilme cesareti gösterebilir mi? son yıllarda tavan yapan ayrımcılığa, bölünmeye cevap niteliğinde böylesine cesur bir tercih yapabilr mi?

keşke yapabilse ama imkansız. hiç değilse bu cesareti ve iyi niyeti takdir etmeyen adam bana kalkıp Allah, dinimiz falan demesin. iki yüzünü de taksın, arkalı önlü takılsın.

ekmel forever