bugün

ölmek istemek

gerekmeyen insan arzusu.

bu olanların hepsi sıkıntıdan.

aslında bir teze göre de beyninizin bir oyunu demekde doğru olacaktır. keza insan beyni düşünmek ve öğrenmek için çabalar. fakat hayat bir süre sonra o kadar banal bir duruma gelir ki sadece robot olursunuz. hiçbirşey düşünmezsiniz , hiçbirşey üzerinde kafa yormazsınız sadece işinizi yapar eve gider yatar kalkar gene işinize gidersiniz.

beynin girdiği bu girdap sonucu önce depresif belirtiler gözlenir. yani ;

-çabuk sıkılma
-kolay nefret etme
-hiçbirşeyden tat alamama
-yeni birşey öğrenede zorluk çekme vb.

bundan sonra ise alt beyin öğrenmeyi kestiğinden ve işlevini yerine getiremediğinden sorgulamaya geçer ister istemez. bu durumda ise ;

-neden yaşıyorum
-hayatım amaçsız
-hayattan zevk alamıyorum vb. duygular geliştirir size. aslında beynin vermek istediği mesaj "bana birşeyler bul! yeni olsun eğlenceli olsun ve bana birşeyler öğret!"dir. fakat sizin amacınız olmasını isterken zorlayan düşünce yapınız , bazı durumlarda bu isteğin kuvvetlenmesini sağlayabilir.

keza "ne düşündüğümü benden iyi mi bilecen gerzek" diyenler olacaktır içinizde. sizin ne düşündüğünüz değil , alt beyninizin ne düşündüğü önemlidir. keza her istediğinizi düşünebilseydiniz , rüyalarınızda istediğiniz herşeyi yapardınız.

tavsiye ,

hemen kendinize farklı ve ilginç şeyler bulun. ilk başta zevk almayacaksınız , çünkü alt beyniniz hemen kanmaz. o yüzden bir süre zorlayın , kendinize geleceksiniz.

bunların sebebi "amaçsızlık"tan doğar.

edit : imla
güncel Önemli Başlıklar