tayyip erdoğan giderse devleti kim yönetecek

akp seçmeninin kafasını allak bullak eden soru.
bu sorunun cevabını akp kendi de bilemiyor. tek adamlık hoşlarına gidiyor ne hikmetse.
akp bünyesindeki siyasetçilerin kalıcı olma dertleri yok. ünvan/güç kazandıktan hemen sonra çalmaya, çırpmaya yöneliyorlar. (bkz: burhan kuzu) kendisine şöyle bir soru olmuştu.
- sağcılar neden her iktidar olduklarında hırsızlıkla yolsuzlukla itham ediliyorlar?
cevap ise çok acı;
+solcular ne zaman iktidar olmuş ki çalsınlar.

bu aslında sağ'ın sığlığını çok net ortaya döküyor.
kalıcı olmadıklarını, olamayacaklarını kendileri de biliyorlar ve kısa zamanda zenginleşme telaşı içerisine giriyorlar. böyle olunca da parti içinde yükselme, kendini gösterme fırsatı bulamıyorlar. akp'den hiç kimsenin ileride başbakan olurum düşüncesi yoktur mesela.
bir insanın dudaklarından dökülen kelimeler ile yaşam mücadelesi veriyorlar.
seçilen yüzlerce belediye başbakanı -bir iki istisna hariç- seçmenlerinin aslında tayyip erdoğan'a oy verdiğini biliyor olmasına rağmen bundan hiç rahatsızlık duymuyor.

tayyip erdoğan giderse devleti kim yönetecek?
bu soruyu sormak aslında ilerici bir düşünce gibi dursa da içi boşaltılıp, cevaben kılıçdaroğlu mu? hahaha komikleşme, bahçeli mi? bırak bu işleri, demirtaş mı? adam kürt lan!! cevapları ile recep tayyip erdoğan'a muhtaçmışız gibi kanılara varılıyor. bunu sağlayan ve çok büyük bir koz haline çeviren evet, akp'dir. adam konuşmalarında "keşke daha güçlü bir muhalefet olsaydı" diyor lan taşak geçer gibi. muhalefet bile bundan rahatsız olmuyor. muhalif seçmenler kendilerini yedikleri ile kalıyorlar.

cevaben; sen, ben, biz! diyemeyen herkes; kendine güvensiz, kukla olmayı kabullenmiş, birilerinin ye dediğini yiyen, iç dediğini içen, birileri öl dediği zaman ölen, birilerinin doğrularını koşulsuz doğru kabul eden ve birileri tarafından kaç çocuk yapacağı önceden belirlenen kişiler oluyorlar.

recep tayyip erdoğan her seferinde ben halktan biriyim diyecek ama aynı halk bizim içimizde ondan başka yönetici yok diye kıvranıp duracak öyle mi?

bu halk uyanır, mutlaka uyanacaktır. uyandığında geride kalan hasar ne kadar olur onu düşünelim biz. öyle sorulara kafa yoralım.